|

Başbakanlık'tan Cumhuriyet'e yalanlama

Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan "'Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı" başlıklı haberin yalan olduğu ortaya çıktı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, haber öncesinde Cumhuriyet gazetesine tüm detaylar izah edilmesine rağmen yalan haberde ısrar edildiği vurgulandı. Başbakanlık haberin çocuk haklarına aykırı olduğuna da dikkat çekti.

12:04 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:24 - 20/12/2014 Cumartesi
AA

Başbakanlıktan, bugün bir gazetede yer alan ''Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı" başlıklı haber üzerine açıklama yapıldı.


Haberin tümüyle yalan ve iftira olduğu belirtilen açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, kızının ders durumu nedeniyle herhangi bir öğretmen hakkında idari tasarrufta bulunulmasının söz konusu olmadığı bildirildi.



Yalan haber çocuk haklarına da aykırı


Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bu haberle ilgili gerekli hukuki işlemler yapılacak olmakla birlikte, yayın öncesinde tüm detaylar izah edilmiş olmasına rağmen yalan bir haberde ısrar edilmesi basın ahlakına, insan ve çocuk haklarına aykırıdır.


Daha önce defalarca izah edildiği ve kamuoyumuzun yakından takdir ettiği gibi Sayın Başbakan ve aile bireyleri hiçbir zaman bulundukları konuma bağlı bir ayrıcalık talebinde bulunmamıştır. Buna yıllardır tüm yakın çevreleri ve aziz milletimiz şahittir. Bu tarz haberler Sayın Başbakan ve ailesinin değil sadece bu tür yayıncılıkta ısrar eden basın kuruluşlarının itibarına zarar vermektedir.''



"Cumhuriyet'in haberi mesnetsiz iftiradır"

Açıklama da "Cumhuriyet Gazetesi'nin birinci sayfasında yayımlanan haber tamamen asılsız olup; Sayın Başbakanımızı, ailesini, okul yöneticilerimizi ve Milli Eğitim Bakanlığımızı karalamaya dönük mesnetsiz bir iftiradır..." açıklamarı dikkat çekiyor.


Açıklamada şu satırlara yer verildi...

"Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan "Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı" başlıklı haberle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.

Gazetenin birinci sayfasında yayımlanan haber tamamen asılsız olup; Sayın Başbakanımızı, ailesini, okul yöneticilerimizi ve Milli Eğitim Bakanlığımızı karalamaya dönük mesnetsiz bir iftiradır.

Söz konusu gazeteyi evrensel çocuk hakları konusunda duyarlı olmaya; basın meslek ilkelerine ve etik değerlere uymaya davet ediyoruz."

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
#başbakanlık
#ahmet davutoğlu
#türkiye
#başbakanlık açıklama
9 yıl önce