|

"Başkanlık sistemi olmadan yeni Türkiye olmaz"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlık sistemi olmadan yeni Türkiye'nin olamayacağını söyledi. Her dönemde anayasanın değiştirilemeyeceğini söyleyen Bozdağ dinlemelerin paralel yapı tarafından yapıldığına ilişkin ciddi delillerin olduğunu vurguladı.

10:44 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 12:00 - 1/02/2015 Pazar
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu İskele Sancak'ta önemli açıklamalarda bulundu. 


Başkanlık sistemi olmadan Yeni Türkiye olmaz

Başkanlık sistemi olmadan yeni Türkiye olmaz. Her dönemde anayasa değiştiremeyiz. Vatandaşımız 400'ü verdiği zaman yeni anayasayı 24.dönem parlamentosu hazırlayacaktır.


Ciddi deliller var

Yasa dışı dinlemelerle ilgili Bozdağ dinlemelerin paralel yapı tarafından yapıldığına ilişkin ciddi delillerin olduğunu vurguladı.


Eğitim ve din konusunda ilgilendiğini söyleyenlerin Başbakanın Genelkurmay Başkanı ile görüşmesi ne işine yarar. Savunma sanayinde çalışan mühendisler dinlendi ne işlerine yaradı nereye servis edildi. Bu ciddi bir casusluk olayıdır bu devletin sırlarına sahip yönetici ve karar verircilerinin dinlenip servis edilmesi ciddi bir casusluk faliyetidir. Bu dinlemeler bilinip birşey yapılmazsa o zaman yanlış yapılmış olur. 


Fetullah Gülen'in iadesi

ABD'den şuan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ve alınan yakalam kararı doğrultusunda ABD'den bir talep yok karar Adalet Bakanlığı'na ulaştığında gereken yapılacaktır. Interpol belirli aşamlarla çıkartılıp üye ülkelere gönderilir. Eğer kişilerin bulunduğu ülke belli ise ve ikili anlaşma çerçevesinde iade talebi yapılabilir ABD ile bir anlaşmamız var ve bu talep yapılabilir. Bu ikisi birlikte yapılır. 

#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#Bekir Bozdağ
#fetullah gülen
#iade
#paralel yapı
9 yıl önce