|

Başörtülü vekillere kirlilik iftirası

Dört milletvekilinin başörtülü olarak Meclis'e girme kararı üzerine söz alan CHP Milletvekili Şafak Pavey, "milletvekillerinin bugünü kadar özgürlük hakkında bir beyanda bulunmadığını iddia ederek vekillerin basına 'Başımı açarak, bir daha kirlenmeyeceğim' açıklaması yaptığı iftirasında bulundu.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 31/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:37 - 31/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Başörtülü vekillere kirlilik iftirası
Başörtülü vekillere kirlilik iftirası

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Şafak Pavey TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada bugün Meclis'e başörtülü milletvekillerine yapmadıkları bir konuşma yapmış gibi göstererek iftirada bulundu. Pavey milletvekillerinin basına verdiği mülakatlarda 'Başımı açarak, bir daha kirlenmeyeceğim' dediğini iddia etti.

Pavey'in konuşması şöyle;

Mesela bilimin özgürlüğünü kelepçeleyen YÖK hakkındaki fikirlerini de bilmiyorum.

Ama şu hakareti bütün haberlerde duydum: 'Başımı açarak, bir daha kirlenmeyeceğim.' Bu durumda başı açık olanlar kirlenmişler midir? İnanç üstünden öbürünü kirli ilan edebilmek kimin haddi olabilir?

4. Görülüyor ki bir arada yaşama efsanemiz çökmüş.. Kibirden küfelik olmuşsanız, size benzemeyenin çığlığını nasıl duyacaksınız? Bir taraf, bir arada yaşamanın yolunu ararken; öbürü sindirmek, dönüştürmek, özgürlüklerini birer birer yok etmek istiyorsa; Bizi yok ettiğinizde; gelecek olimpiyat tanıtımına kimi koyacaksınız? Biz Sivas'ta yakılan, Gezi de vurulan, evlerine işaret konulan, hayat tarzından ötürü cezalandırılanlarız. Ama her nasılsa kronik mağdur sizsiniz..

Azınlığın çoğunluğu ezmesi sürdürülemez. Ama çoğunluğun azınlığı ezmesi sürdürülebilirdir.

Gerçekten bu ülkeyi korkunç bir akıbete sürüklemekten kaçınmaya niyetliyseniz; adaletle öç almak arasındaki farkı en kısa zamanda öğrenmelisiniz.

Türkiye Cumhuriyetinin gelmiş geçmiş en otoriter hükümeti nasıl oldu da, birkaç dakikasını almayacak olan iç tüzük değişikliğini yapmadı. Acaba planladığı gösterinin kavgaya dönüşmesini hayal ederek kazanacağı politik kar mı cazip geldi? Bunu bilemiyorum ama bir kanun yapıcı olarak ben iç tüzük değişmeden asla pantolon giymeyeceğim.Bizden çatışma bekleyenler için altını çiziyorum: Biz çatışmıyoruz, var olmak için direniyoruz.

5. Tarihe dönüp bakarsanız hepimizi neyin beklediğini göreceksiniz. Kendi yarattığınız radikal canavarın sizi de teslimalmasını; sadece bizim var olma mücadelemiz önleyebilir.Bundan sonrasını arif olanlara bırakıyorum..


10 yıl önce