|

Baykal'a cevap vermeye edebim müsaade etmez

Başbakan Erdoğan, kendisine 'adam olamadın' diyen CHP lideri Baykal'a, "Beni bu makama milletim getirdi. Benim aldığım terbiye, benim aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez' diye karşılık verdi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:22 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Baykal'a cevap vermeye  edebim müsaade etmez
Baykal'a cevap vermeye edebim müsaade etmez

Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın 'İktidar oldun ama adam olmadın' sözlerine sert tepki göstererek, “Benim aldığım terbiye, benim aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez' dedi. Partisince Kayseri'de düzenlenen mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, Kayseri'deki büyük değişimi ve gelişmeyi her gördüğünde hem Kayseri, hem Türkiye için umutlarının kat kat arttığını ifade etti

ADAM GİBİ DURURUZ

“Bu milletin onurunu korumak için bu ülkenin büyüklüğüne yakışan duruşu sergilemek için, karşımızda kim olursa olsun, dimdik durur, bu ülkenin menfaatlerine asla halel getirmeyiz” dediklerini ifade eden Erdoğan, “Biz kim ne derse desin. Adam gibi dururuz adam' diye konuştu. Bu millete hizmet etmek için yola çıktıklarını, milletin efendisi olmak için yola çıkmadıklarını, milletin hizmetkarı olmak için yola çıktıklarını vurgulayan Erdoğan, “Ülkenin çözülmeyecek hiçbir meselesi yok. Yeter ki, kardeşlik hukukumuzu koruyalım, dayanışma ruhumuzu güçlendirelim' dedi. CHP lideri Baykal, dün Sinop'ta hakkında sarf ettiği sözleri hatırlatan Erdoğan, 'Sayın Baykal, beni bu makama sen getirmedin. Beni bu makama milletim getirdi. Fakat, senin bu milletle aran yok ki. Sen bu millete televizyondan bakarsın. Televizyondan bakınca millet görünmez. Millet, burada görülür burada. Benim aldığım terbiye, benim aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez. Yoksa, sana çok iyi cevabı veririm ama siyaseti bıraktıktan sonra. Bu makamda değil. Bu makamı bana emanet eden milletime bu denli saygısızlık yapan bir insanı da hukuk devleti ülkemde tabii ki yasal haklarımı kullanarak hukuka götüreceğim' şeklinde konuştu.

EL PENÇE DİVAN DURMADIK

Erdoğan, Gaziantep'te de CHP lideri Baykal'a yüklendi. Baykal'ın Enerji Bakanı olduğu dönemleri hatırlatan Erdoğan, "Enerji bakanı olan Baykal para bulamıyordu. İnsan unutkandır. Olur ki Baykal yolunu şaşırır da Gaziantep'e gelirse ona bunları sorun' dedi.

“Biz halkımız ve ülkemizi temsil ederken hiç kimsenin karşında el pençe divan durmadık. Eğer öyle yapsaydık. Bugün Şahinbey'in Karayılan'ın karşısına çıkamazdık' diye konuşan Erdoğan, seçime 27 gün kaldığını söyleyerek Gaziantep Büyükşehir'i CHP'den aldıklarını o günlerle bugünler arasında çok fark olduğunu belirtti.


Partisini yönetemiyor ülkeyi nasıl yönetecek

Baykal'ın yolsuzluk iddialarına da değinen Erdoğan, 'Yola çıkarken 'tüyü bitmemiş yetimin hakkınını yemeyecek ve yedirtmeyeceğiz' dedik. Bugün bu adımları attığımız için rahatsız olan bazı çevreler var ki Sayın Baykal da onların avukatlığını yapıyor. Bu avukatlığı yapabilmek için de bizi nasıl bastıracak? Eline almış dosyalar, kırtasiyecide dosya bol, o dosyalarla kapı kapı dolaşıyor, meydan meydan dolaşıyor. Eğer varsa, bir şey, bu işin makamı yargıdır, savcılıktır. Gidersin dosyayı oraya teslim edersin, orası bunu takip eder. AK Parti'nin bütün dosyaları ak, ak, ak. Anayasa Mahkemesi, Hazine'nin yaptığı yardımları usulsüz bir şekilde harcadı diye, orada yolsuzluk yaptı diye CHP'yi yaklaşık 1 trilyonluk cezaya mahkum etmedi mi? Etti. Bu parayı da senden almadı mı? Aldı. Daha sen partinin kasasını yönetemiyorsun, Türkiye'yi nasıl yöneteceksin? Sen önce partinin kasasını yönetmeyi öğren, ondan sonra gel Türkiye'de yönetime talip ol' dedi.


Seçim için popülizm yapmadık

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Göreve geldiğimizden bu yana inanmadığımız hiçbir şey söylemedik. Seçim var diye halk dalkavukluğu yapmadık, popülizm yapmadık” dedi. Çiçek, AK Parti Kilis Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış töreninde, 29 Martta yapılacak seçimin “hizmet seçimi” olacağını, hizmet adresinin de AK Parti olduğunu söyledi. Türkiye'nin önemli bir ülke, bölgesel bir güç olduğunu ifade eden Çiçek, “Dünya gücü haline getirmenin hizmetlere hizmetler eklemekten geçiyor. Eğer mesaimizi, enerjimizi hizmete yöneltmezsek, birbirimizle kavga etmeye kalkarsak Türkiye, önüne çıkan fırsatları değerlendirmemiş olur” diye konuştu.

15 yıl önce