|

'Baykal'ın kasedini Kılıçdaroğlu sızdırdı'

Baykal'a yönelik kaset komplosuna yönelik ifade veren işadamı Canfer Deliismail, komplonun Kılıçdaroğlu eliyle gerçekleştirildiğini iddia etti. İddiaya göre; Kılıçdaroğlu, Baykal'a ait cinsel içerikli görüntüyü, İş Bankası'nın Ankara Akay Şubesi'ndeki kiralık kasasında tuttu.

Sabah
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 09:45 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
'Baykal'ın kasedini Kılıçdaroğlu sızdırdı'
'Baykal'ın kasedini Kılıçdaroğlu sızdırdı'

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın cinsel içerikli gizli kamera görüntülerinin internete sızmasından 4 yıl sonra tanık olarak ifade veren işadamı Canfer Deli İsmail, şok eden açıklamalarda bulundu. Ankara'da Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'a 18 Eylül'de ifade veren Deliismail, cinsel içerikli görüntüyü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sızdırdığını öne sürdü.

'KİRALIK KASADA TUTTU'

İddiasına göre; Kılıçdaroğlu, Baykal'a ait cinsel içerikli görüntüyü, İş Bankası'nın Ankara Akay Şubesi'ndeki kiralık kasasında tuttu. 7 Aralık 2009'da bu kasadan alınan görüntü, 5 ay sonra internete düştü. Kılıçdaroğlu, Baykal kasetini SSK Genel Müdürlüğü yaptığı 1993'ten beri sekreterliğini yapan Şükran Kütükçü'ye noterden verdiği bir günlük vekaletname ile kasadan aldırdı. Deli İsmail özetle şöyle dedi:

'KASEDİ ÖZEL KALEMİ ALDI'

Ben 7 Aralık 2009 günü Ankara'daydım. Bankada işlerim için bulunduğum sırada Şükran Kütükçü'yü (Kılıçdaroğlu'nun sekreteri) gördüm. O beni tanımıyordu ama ben daha önceden tanıyordum. Kütükçü'nün elinde Kılıçdaroğlu'nun verdiği 1 günlük vekaletname vardı. Ankara 17. Noterliği'nde düzenlenmiş; 321173 sayılı bir vekaletname idi.

Bu vekaletname ile Kütükçü, Kılıçdaroğlu adına bir işlem yapmıştı. Ben banka çalışanlarına ne tür bir işlem yaptığını sordum. Kılıçdaroğlu'nun adına bankada kiralık bir kasa ve hesap olduğunu, bu kiralık kasanın içindeki eşyaları Kütükçü'nün aldığını ve hesabı da kapattığını öğrendim.

'EŞİ BANKADA BAYILDI'

Bu olaydan yaklaşık 5-6 ay kadar sonra Baykal'ın görüntüleri yayınlandı. Bu internet üzerinden gece yayına verilmişti. Yayına verildiği gün sabah Akay Şubesi'ne Kılıçdaroğlu'nun eşinin gittiğini, burada hesabının kapatılıp, kasadaki eşyalarının alındığını öğrenmesi üzerine tansiyonu düşüp bayıldığını banka çalışanlarından bir gün sonra öğrendim.

Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı olabilmek için kasasında tuttuğu görüntüleri servis ederek Baykal'ı uzaklaştırıp yerine kendisinin geçtiğini düşünüyorum.

'SAVCI BENİ DİNLEMEDİ'

25 Mayıs 2011'de Baykal kaseti soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcısı Bülent Yücetürk ile görüşmeye gittim. Ancak ifademi almadı. YARSAV 2. Başkanı olan Yücetürk, HSYK seçimlerinde de YARSAV listesinden HSYK üyeliğine aday oldu.

HER ŞEY 16 GÜNDE OLUP BİTTİ

Türkiye'yi sarsan kaset skandalı görüntüleri 6 Mayıs 2010'da 'habervaktim.com' internet sitesinde yer almıştı. Yapılan incelemede görüntülerin ABD üzerinden gönderildiği belirlenmiş ve ABD'den bilgi istenmişti. Ancak bilgi gelmemişti. Soruşturma Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na devredildi. 6 Mayıs'ta yayımlanan görüntülerden sonra Baykal, 10 Mayıs'ta istifa etmiş, Kılıçdaroğlu ise 22 Mayıs'ta yeni genel başkan olmuştu.

PARALELCİLER DİNLEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özel Kalem Müdiresi Şükran Kütükçü'nün adı Paralel Yapı tarafından dinlenen isimler listesinde de yer almıştı. CHP eski PM üyesi Savcı Sayan ise 2012'de katıldığı TV programında "CHP'de üst düzey bir yöneticinin iş ortağı, kaset yayımlanmadan 3 ay önce 'Baykal gidecek. Baykal'ın kasedi çıkacak' demiştir" ifadelerine yer vermişti.

10 yıl önce