|

'BDP'li milletvekilleri bilerek suç işliyor'

Başbakan Yardımcısı Arınç, bugünlerdeki saldırıların akrebin kendini sokması gibi adeta intihar saldırısı olduğunu söyledi.

Aa
00:00 - 12/09/2012 Çarşamba
Güncelleme: 09:56 - 12/09/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
'BDP'li milletvekilleri bilerek suç işliyor'
'BDP'li milletvekilleri bilerek suç işliyor'

TRT Haber'de yayınlanan İnce Çizgi programında soruları yanıtlayan Bülent Arınç, 'Bugünlerdeki saldırılar adeta intihar saldırısıdır. Yani, ortaya atılanlar, kendilerini ateşe atıyorlar çünkü buradan kurtulsalar Kandil'de hesaplarını görecekler' dedi.

Örgütün 2012 yılına ait hedefleri olduğunu belirten Arınç, 'Bunu bir final yılı olarak görüyorlar, devrimci halk savaşının finali olarak görüyorlar' ifadelerini kullandı.

Arınç, şöyle devam etti:

'Beklemedikleri bir şey, halkın bunlara itibar etmemesi. O yüzden halka çullanıyorlar. Şemdinli'ye, Beytüşşebap'a, kırsalıyla şehir merkeziyle kadınlara çocuklara saldırıyorlar.'


Akrebin kendini sokması gibi

İntihar eylemlerinin akrebin kendini sokarak intihar etmesi gibi olduğunu dile getiren Arınç, 'Biz, bunlara şu anda büyük bir acıyla ve sabırla katlanıyoruz ama tedbirlerimiz var, çaremiz var. Bu mücadelede başarılı olacağız ve Türkiye'yi huzurlu günlere bir an evvel kavuşturacağız. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın' şeklinde konuştu.


'Yargıya talimat veriliyor' eleştirileri

'Başbakan'ın son konuşmasından sonra muhalefet, 'yargıya talimat veriyor' eleştirilerinde bulundu' yönündeki hatırlatma üzerine Arınç, 'Başbakan Erdoğan'ın 'yargıya söyledim' cümlesi, 'yargıya ihbar ediyorum, yargıyı ihtar ediyorum, yargının dikkatine sunuyorum' anlamına da alınabilir ama 'yargıyla bu konuyu konuştum' anlamına da alınabilir. Bir Başbakan yargının hangi unsuruna talimat verebilecek, hangisine 'şöyle yapın' diyebilecek bir noktada ki. Hamdolsun bugün yargının gerçek bağımsızlığını ve tarafsızlığını ortaya koyduğu günlerdeyiz' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Şüphesiz, 27 Mayıs'ta da sonraki muhtıralar döneminde de ABD olsun, bir başka ülke olsun, Türkiye üzerinde emelleri olan veya Türkiye'deki siyaseti dizayn etme noktasında gücü olan veya kendisini buna mecbur hisseden güçlü bazı ülkelerin etkilerinin, telkinlerinin gerekli olduğunu o zamanlar için düşünmüştüm'


İkinci öğretim harçları

Arınç, ikinci öğretimden şu an için öğrenim ücretini kaldırmak gibi bir düşünceleri olmadığını da söyledi.


Bilerek suç işliyorlar

Bülent Arınç, 'BDP'li milletvekilleri, normal diyeceğim de başka türlü anlaşılabilir, bildiğimiz milletvekillerinden değil. Bunlar zaten bilerek suç işliyorlar, bilerek dokunulmazlıklarının kaldırılmasına, bilerek partilerini kapattırmaya gayret ediyorlar. Bundan öncekiler de böyleydi. Kapansın, kapansın, ateş devamlı yansın' dedi.

'28 yerel radyoya 24 saat yayın yapma izni verdik. Çünkü biz onlarla birlikte Cumhuriyeti kurduk, onlarla birlikte Türkiye'yiz' ifadelerini kullanan Arınç, 'Ama anadil derseniz, o hem fiilen, hem hukuken mümkün değil. Ama bu, tartışılabilir siyasi cenahta. 'Anadilde eğitim olmazsa herkesi öldürürüm' diyen anlayışa kimse eyvallah etmez' şeklinde konuştu.


12 yıl önce