|

Binlerce kişi 57. Alay'ın menüsüyle iftar yaptı

AK Parti İstanbul İl Teşkilatı'nın Çanakkale Şehitler Abidesi'nde düzenlediği iftar yemeğinde binlerce kişi, 97 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında Türk askerinin cephede yediği menü ile iftar yaptı.

Cevat Zorba
00:00 - 23/07/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:54 - 23/07/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Binlerce kişi 57. Alay'ın menüsüyle iftar yaptı
Binlerce kişi 57. Alay'ın menüsüyle iftar yaptı

AK Parti İstanbul teşkilatı, Ramazan ayı etkinliklerinin ilkini Çanakkale Şehitliği'nde verdiği iftar yemeği ile gerçekleştirdi. Binlerce kişinin katıldığı iftarın menüsü ise Çanakkale Savaşları'nda askerler verilen tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve sudan oluştu.

Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile 23 ilçede “Paylaş ki kardeş olasın” ilkesiyle yola çıkan AK Parti İstanbul teşkilatı, Şehitlik Abidesi'nde iftar programı düzenledi. Abidenin önündeki tören alanında kurulan masalara İstanbul ve çevre illerden gelen binlerce kişi yerini aldıktan sonra iftar programı başladı.

Ezandan önce iftar programına katılanlara konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Çanakkale'yi geçilmez kılan o yüce insanları hayırla yad ederek, “Diliyoruz ki Rabbimiz bizleri de onlarla cennette buluşturur. Onların bu ülkeyi bağımsızlaştırmadaki kahramanlıkları ile bugün de bizler geçmişten aldığımız ilhamla yurdumuzun hak ettiği yere gelmesi için birlikte mücadele ediyoruz” dedi.

ŞEHİTLERİN MANEVİ HUZURUNDAYIZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ise Çanakkale ruhuna dikkat çekerek, burada her kesimin birlikte verdiği mücadeleyi anlattı. Çanakkale ruhunun örnek alınmasını isteyen Babuşçu, “Burada olmamızın çok özel bir anlamı var. Biliyorsunuz şehitler için ölü diyemeyiz, onlar diridirler. Biz istedik ki Ramazan akşamı mütevazı rızıklarımızı alarak Rabbin katında bizlerle asla kıyaslanmayacak şehitlerimizin manevi huzuruna gidelim. İftar edeceğimiz rızık da onların Çanakkale Savaşlarında yedikleri o mütevazı menü olsun” dedi.

Konuşmaların ardından iftar saatine kadar Kur'an-ı Kerim okundu. Ezanın okunması ile iftar programına katılan vatandaşlar, 97 yıl önce Mehmetçiğin yediği tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile iftarlarını açtı. İbrahim Sadri'nin sahne aldığı programın ardından iftara katılanlar toplu halde akşam namazı kılarak İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı.


Çanakkale bir kardeşlik şarkısıdır

Vatan toprakları üzerinde bağımsız yaşamamızın ruhuna işaret etmesi bakımından Çanakkale'nin son derece anlamlı olduğunu kaydeden AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babaşçu, "Çanakkale'deki şehitlerimiz mezarlarında yan yana Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Arnavut, Makedon, Boşnak, Alevi, Sünni tüm şehitlerimiz bizim için, çokluk içinde birliğin, iman içinde dirliğin sembolü ve teminatıdırlar. Çanakkale, renklerin, tonların eriyip, sonra kardeşlik olarak fışkırdığı bir ruhun adıdır. Çanakkale notaları hepimiz için ortak olan kardeşlik şarkısının adıdır.'



12 yıl önce