|

Biz baş veririz baş eğmeyiz

Davutoğlu, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğini söyledi. Başbakan, “Biz, bu şehitler diyarından bizi ölümle tehdit edenlere sesleniyoruz, baş veririz, baş eğmeyiz. Ne tuzak kuranların tuzaklarına ne dışarıdakilere boyun eğeriz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:33 - 1/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Çankırı, Kastamonu ve Bartın'da partisinin mitinglerine katıldı. Gittiği 3 ilde de meydanları hınca hınç dolduran vatandaşlara seslenen Davutoğlu, hiçbir baskıya boyun eğmeyeceklerini belirti. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:


Kim işçi bayramını, Emek ve Dayanışma Bayramı'nı kutlamak isterse yasal çerçevede meydanlar açık. Kim marjinal gruplarla Taksim'de ya da Türkiye'nin herhangi bir yerinde kamu düzenini bozmak isterse, kesinlikle onlara fırsat vermeyiz.



İHL'LERİ KAPATMAK İSTİYOR


Kılıçdaroğlu imam hatiplerle ilgili yaptığı teklifte 1+8+4 diyor. Yani 28 Şubat'ın yapamadığını yapıp, imam hatipleri 8 yıl kesintisiz eğitim üzerinden, orta okullarını tekrar kapatmak istiyor. Biri de diyor ki 'Diyanet'i kapatacağım'. İzin verir miyiz Demirtaş? Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Çünkü Selahattin ismi, Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize. O ise Kudüs'e 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır.



NEDEN GARAJ KAPISINDAN GELİR


CHP ve HDP, AK Parti'ye tuzak kurdu. Seçim öncesinde cephe kuruyorlar. Bir de bakıyorsunuz Pensilvanya'dan bir talimatla paralelciler gidip HDP'li Diyarbakır Belediye Başkanı ile arka kapıdan gidip konuşuyorlar. Ne konuşuyorlar? 'AK Parti'yi nasıl durdurabiliriz.' Diyarbakır Belediye Başkanı diyor ki 'Nezaket ziyaretine gelmişti.' Peki nezaket ziyaretine gelen neden garaj kapısından gelir?



MUKADDESİMİZİ İSTİSMAR ETTİLER


(Fethullah Gülen) Ona, Cumhurbaşkanımız, 2013'te 'Buyur gel' dedi. Biz, buyur gel dedik. Geldi mi? Niçin gelmedi? Çünkü orada birtakım planların içindeydi. Şimdi dinimizi, mukaddesimizi istismar ettiler. Çok samimi kardeşlerimiz 'himmet' diye ellerindeki imkanları seferber ettiler, o kardeşlerimizin hiçbir suçu yok. Ama himmetleri alıp da Mavi Marmara şehitlerine hürmetsizlik edip, 'İsrail'in otoritesine uysalardı' diyen, işte onu affetmeyiz.



HERKES BUNU BÖYLE BİLSİN


Şeyh Şabanı Veli'nin, şehitlerin torunları affetmez. Mavi Marmara'da 9 şehidimiz oldu. 'İsrail'in otoritelerinden izin alsalardı' dedi. Peki sen şimdi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin otoritesine niçin meydan okuyorsun? İsrail'in otoritesini tanıyorsun da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin otoritesini niye tanımazsın? Bunlar tarihi eşiklerdir, hepimiz sınavdayız, Allah, alnımızın akıyla çıkmayı nasip etsin. Herkes bilsin ki hangi baskı olursa olsun, bu şehitler diyarından sesleniyoruz, bizi ölümle tehdit edenlere sesleniyoruz; biz baş veririz, baş eğmeyiz. Ne tuzak kuranların tuzaklarına boyun eğeriz ne dışarıdakilerin ne içeridekilerin.



CHP, HDP için çalışıyor


CHP'nin HDP ile görüştüğünü ve HDP'nin barajı aşması için çalıştığını belirten Davutoğlu, paralel yapının da 'AK Parti'nin karşısında kim varsa onu destekleyin' dediğini söyledi. Davutoğlu, “Biz bundan korkar mıyız, çekinir miyiz? Bizim kimsenin desteğine ihtiyacımız yok. Hele o paralelcilerin hiç yok. Bize Allah yeter, bize millet yeter. Hepsi bir araya gelip tuzak kuracaklarmış. Kursunlar. Siz bu tuzağı bozmaya var mısınız?” dedi.



Kendi maaşından bile haberi yok


Kılıçdaroğlu'nun, maaşına haciz geldiğini hatırlatan Davutoğlu, “Kayseri Belediye Başkanımızla olan davasını kaybetti. Yargıtay onadı, 10 bin lira civarında bir para zannediyorum, ödeyemedi. Çünkü maaşından haberi yok, maaşına haciz geldi. Şimdi bu adam, kendi maaşını koruyamayan biri, Türkiye'yi ne hale düşürür? Maaşına haciz gelen adam, haciz getirir Türkiye'ye. Böyle adam, böyle insanlara Türkiye'ye emanet edilir mi?” dedi. Kalabalığın, 'Şakacı Kemal' sloganı atması üzerine Davutoğlu, “Kastamonululular biliyor, en güzel şekilde muamele ediyor. Ciddiye almamak lazım. Ama milletimiz bilsin diye anlatıyoruz” diye konuştu.



'Yeni Türkiye' için gurbet yollarında


Siyasi partilerin, 8 Mayıs'tan itibaren oy kullanmaya başlayacak gurbetçilere yönelik çalışmaları sürüyor. Başbakan Davutoğlu, Almanya'da 'yeni Türkiye' için oy isteyecek.



8 Mayıs'tan itibaren yurtdışında ve gümrük kapılarında oy kullanma işlemi başlayacak. 2 milyon 848 bin 652 seçmenin, 54 ülkede sandık başına gideceği süreç öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın gurbetçi seçmenlerin yarısının yaşadığı Almanya'da vatandaşlarla buluşacak.



Yurtdışında oy verme işlemi 8-31 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre ve KKTC'de 8-31 Mayıs, ABD'de 16-31 Mayıs, Norveç'te 22-31 Mayıs, Romanya'da 28-31 Mayıs arasında yapılacak. Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Kanada, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da 29-31 Mayıs, İngiltere, İsrail, Rusya ve Yunanistan'ın da aralarında olduğu ülkelerde 30-31 Mayıs günlerinde olacak. Yurtdışındaki seçmenler 8 Mayıs-7 Haziran arasında 33 gümrük kapısında oy kullanabilecek.



EN FAZLA ALMANYA'DA



Yurtdışındaki 2 milyon 848 bin 652 kişinin oy kullanabileceği seçimlerde en fazla seçmen Almanya'da bulunuyor. Almanya'da 1 milyon 404 bin 987 kişi oy kullanma hakkına sahip. En az seçmen ise sadece 620 kişi ile Tayland'da yaşıyor.


Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra zarflar oy torbalarına konularak mühürlenecek güvenli odalarda saklanacak. Daha sonra belli bölgelerde toplanacak oylar, uçaklarla Türkiye'ye transfer edilecek. Bu oylar da 7 Haziran'da açılarak sayılacak.



BAŞBAKAN DORTMUND'DA



Davutoğlu da gurbetteki seçim öncesi Almanya çıkarması yapacak. Davutoğlu, yarın yurtdışındaki seçmenlerin yarısının yaşadığı Dortmund'da gurbetçilerle kucaklaşacak. Hükümetin, yurtdışındaki vatandaşlar için attığı adımları anlatacak olan Davutoğlu, binlerce Türk'ten “yeni Türkiye” için destek isteyecek. Programda, AK Parti'nin İstanbul Milletvekili Adayı Uğur Işılak'ın da konser vermesi planlandı.





#Ahmet Davutoğlu
#seçimler
#miting
9 yıl önce