|

Biz başkanı seçtik

23 Nisan’da devlet büyüklerinin koltuğuna oturan çocuklar renkli görüntüler yaşattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe'de, Başbakan Davutoğlu’nun da Çankaya’da ağırladığı minikler, gazetecilerin ‘başkanlık’ sorusuna aynı cevabı verdi: “Biz sınıf başkanımızı seçmiştik!”

Yeni Şafak
04:00 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 22:55 - 23/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

23 Nisan Çocuk Bayramı her yıl olduğu gibi bu yıl da bütün Türkiye'ye renkli anlar yaşattı. Siyasilerin koltuğuna oturan çocuklar birbirinden ilginç istekleri ve sorulara verdikleri cevaplarla ilgi odağı oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul ettiği çocuklara makamını devretti. Kabul sırasında Erdoğan, elinde keman bulunan 9 yaşındaki Melek Kaya'yı “Yanımıza gel, yerli mi ithal mi bu? Bizim Burdur kemanda çok iyi, çok başarılıdır. Şöyle ortamıza gel” diyerek davet etti. Erdoğan'ın yanına gelen Kaya, “Cumhurbaşkanımız bu şarkıyı şehitlerimiz için çalıyorum” diyerek önce 'Çanakkale Türküsü'nü sonra da “Bu parça da sizin için” diyerek 'Uzun İnce Bir Yoldayım'ı çaldı. Melek Kaya, son olarak “Bunu da anneniz için çalıyorum” diyerek 'Benim annem, canım annem'i seslendirdi. Bunun üzerine Erdoğan, “Off şimdi yıktı beni” karşılığını verdi.



İLERİKİ ÇOCUKLAR DÜŞÜNSÜN


23 Nisan çocuklarını ilk kez Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul eden Erdoğan, koltuğunu Aydınlıkevler İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Zulal Erdurmuş'a teslim etti. Erdurmuş, gazetecilere verdiği cevaplarla özellikle Erdoğan'ın takdirini topladı. İşte o diyaloglar:


* Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili tartışmalar yaşanmıştı. Ne düşünüyorsunuz?


Aslında bugün 23 Nisan, bugün bayram kutlamaya geldik. 23 Nisan ile ilgili sorular daha uygun olabilir. Teşekkür ederim.


* Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Benim hayalim başkanlık sistemi” demişti. Siz ne dersiniz?


Benim bildiğim bir başkanlık sistemi var, o da sınıf başkanı. Biz sınıf başkanını dönem başında seçmiştik.


* 7 Haziran'daki seçimlerde ne olur?


Henüz seçme hakkına erişmedim, o nedenle seçme hakkı olanlar yorum yapsın.


* Çocuklar için vaatleriniz var mı?


Bunu ileriki çocuklar düşünsün.





18'lik vekil olmalı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukları kabulündeki konuşmasında seçilme yaşının 18 olması gerektiğini kaydetti. “Şu anda 18 henüz seçilme yaşı değil ama, benim bir kaç yıldır 18 yaşın aynı zamanda seçilme yaşı olma teklifim var. Temenni ederim ki bu parlamento nasıl 30'u 25'e indirdiyse, şimdi de 18'e indirmeli. Seçmek zordur aslında, seçilmek değil. Çünkü en kaliteliyi bulup çıkarabilmek kolay bir iş değil. Bu bakımdan temenni ediyorum ki 18 yaşın seçme ve seçilme yaşı olarak yapılacak yasal düzenleme ülkemizin geleceğini genç kuşaklara emanet etme noktasında önem arz edecektir” diyen Erdoğan, keman çalan Melek Kaya'yı ise övdü, “Keman resitali sundu. Bunu konser salonlarında da dinleyeceğimiz günler de gelecek” dedi. Erdoğan, Beştepe yerleşkesine yapılan konser salonunun açılışına Melek Kaya'nın da davet edileceğini söyledi.







#Erdoğan
#çocuk bayramı
#çankaya
9 yıl önce