|

Biz İdris Naim Şahin değiliz

Başbakan Yardımcısı Arınç, ‘11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le birlikte yeni parti kuracaklar’ iddiasına tepki gösterdi: Biz İdris Naim Şahin değiliz; Emine Ülker Tarhan değiliz; kendi kendine parti kurup sonra o partiden ayrılan biri değiliz. Biz partimizi kurduk, o da AK Parti.

Yeni Şafak
04:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:19 - 17/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bursa'da gazetecilerle kahvaltıda biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'nin 13 yıllık iktidarında girdiği seçimlerin hepsinde başarılı olduğunu ifade etti.


Siyasete faal olarak devam etmeyeceğini, ancak siyasetin insanın günlük hayatında da yerini aldığını dile getiren Arınç, “Siyasetten kopmamız, tamamen izole edilmemiz mümkün değil” dedi.



MÜMKÜN DEĞİL


Abdullah Gül'ün başkanlığında yeni parti kuracakları iddiası sorulan Arınç, bunun gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Abdullah Gül parti kuracakmış da, siz de orada olacakmışsınız da, işin maddi yapısı da düşünülüyormuş da, falan da filan da... İnternette dolaşırsanız bu saçmalıklara çok rastlarsınız ama gerçekte bunların bizim için kullanılması mümkün değildir” görüşünü dile getirdi.



KİMSE DELİK AÇAMAZ


Belli bir dava için siyasette bulunduklarını söyleyen Arınç, günübirlik parti kuranlardan olmadıklarını anlattı. Arınç, şunları kaydetti:


“AK Parti bizim her şeyimiz. Davamız, inancımız, geleceğimiz orada. Biz İdris Naim Şahin değiliz. CHP'den ayrılıp da parti kuranlardan da değiliz. Kendi kendine parti kurup sonra 'Ben de bu partiden ayrılıyorum' diyen Kütahya Milletvekili (İdris Bal) gibi değiliz. Biz partimizi kurduk, Allah ömür verdikçe onun için çalışacağız. Kimse bizde delik açamaz. Her şeyimiz ülkemiz, AK Parti'nin başarısı içindir.”



HDP BARAJIN ALTINDA


Arınç, “AK Parti iktidar olacak, herkes bunu bugünden bilsin. Bütün engellemelere rağmen AK Parti'nin iktidarını hiçbir siyaset mühendisliğiyle, hiçbir tedbirle birtakım partilerin parlamentoya girerek, milletvekili sayımızı düşürme gayretlerine destek olabilecek herkese söylüyorum ki bunlar boşuna” dedi. HDP'nin seçime parti olarak girmesinin CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday olarak göstermesinden kaynaklandığını belirten Arınç, HDP'nin son anketlerde yüzde 10'luk barajın 1 veya 1,5 puan altında olduğunu söyledi.



Kurucusu olduğu partiyi terketti


İdris Bal'dan sonra İdris Naim Şahin de kendi kurduğu partiden istifa etti. AK Parti'den istifa ederek MİLAD Partisi'ni kuran Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, partisinden istifa ettiğine dair dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdi. 2013 Aralık ayında AK Parti'den istifa eden Şahin gibi AK Parti Milletvekilliğinden istifa eden İdris Bal da parti kurmuştu. Ancak Bal da 31 Mart'ta kurucusu ve genel başkanı olduğu Demokratik Gelişim Partisi'nden istifa etmişti.




#bülent arınç
#İdris Naim Şahin
#ak parti
#Emine Ülker Tarhan
9 yıl önce