|

Bizim öyle kara bir sayfamız yok

Üçüncü kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısından sözde Ermeni Soykırımı iddialarına sert cevap çıktı: Bu iddiaları ortaya atanların hepsine verilecek cevabımız vardır. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 00:18 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplandı. Sarayda üçüncü kez bir araya gelen toplantıda sürpriz bir isim de yer aldı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Ağrı'da yaşanan olayla ilgili bilgilendirme yapmak için toplantıda hazır bulundu. Toplantıda, seçim güvenliği, sözde “soykırım” tasarıları, Suriye ve ekonomik gelişmeler ele alındı.



TEZLERİMİZİ HAYKIRIYORUZ


Toplantı sürerken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, basın toplantısı düzenledi. Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tasarıları yorumlayan Arınç “Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Bunlar kayıtlar altına alınmıştır. Uluslararası ceza mahkemelerinde de karşılığı görülmüştür. Birleşmiş Milletlerin soykırım tarifi içerisine Türkiye'de 1915'te yaşanan olaylar girmez. Biz, tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Dolayısıyla biz kendimizden eminiz. Bütün dünyaya tezlerimizi de inanarak haykırıyoruz” diye konuştu.



HALKIMIZ TAKDİR EDECEK


Değişik ülkelerin parlamentolarında alınan kararların sorulması üzerine de Arınç, “Parlamentolardan bu tür kararlar çıkabilir. Hepsine karşı verilecek cevabımız vardır” dedi. AP'nin aldığı kararın AK Parti, CHP ve MHP tarafından ortak bildiriyle kınandığını aktaran Arınç, HDP'nin bildiriye imza atmadığını hatırlattı. Arınç, "HDP'nin farklı görüşleri var. Onu da halkımız takdir edecektir"



Saldırıyı kınıyorum


Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Genel Merkezi'ne yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Ülkemizdeki barış ve istikrar ortamına, demokrasimize yönelik hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yayınladığı mesajda, saldırı dolayısıyla Halkların Demokratik Partisi mensuplarına geçmiş olsun dileklerini de iletti.



100 yıllık destanın filmi


Cumhurbaşkanlığı tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tanıtım filmi hazırlandı. Filmde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arif Nihat Asya'nın “Dua” şiirini okudu. Çanakkale Şehitler Anıtı'nın görüntüsü ve “Sen hiç şühedanın sesini duydun mu” sorusuyla başlayan görüntülerde, Çanakkale Savaşı'nı temsilen cephedeki askerlerin tekmil seslerine yer verildi. Görüntülerde Kerkük'ten Çanakkale'ye savaşmak için cepheye gelen askerlerin tekmilleri yer aldı. Mehmetçiğin vatanı korumak için verdiği mücadelenin de sahnelendiği görüntülerde, askerlerin cephede kıldıkları namaz da yer alıyor.


#Cumhurbaşkanı
#çanakkale
#1915 olayları
9 yıl önce