|

Böcek işi Pensilvanya bağlantılı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘böcek iddianamesi’yle ilgili paralel yapıyı işaret etti: Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, ne tür faaliyetler gösterdiğini gördük. Bunun Pensilvanya ayağının olmaması söz konusu değildir, kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı vardır

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:56 - 20/11/2014 Perşembe
Diğer
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cezayir’e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, bedelli askerlik tartışmaları için konunun artı ve eksi yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başbakanlığı döneminde konuya ilişkin düşüncelerini söylediğini belirten Erdoğan, “Nedense birileri zaman zaman çıkıp bu işi kaşıyorlar. Bunlar doğru yaklaşım tarzı değil. Burada TSK’nin kanaatini bir kenara koymak mümkün değil. TSK’nın da ihtiyacını değerlendirmeye alarak böyle bir karar verilir. Ondan sonra da hükümet kararını uygulamaya koyar. Bu konuda sırtımızda ağır bir küfe var” diye konuştu.




Cumhurbaşkanı, çözüm sürecine ilişkin gelişmeleri de değerlendirdi: Bu tür şeylerin sözünü yapmak güzel ama asıl olan uygulamadır. 6-7 Ekim olaylarından sonra mevcut gelişmeler sözde değil özde olmalı. Silahsızlanma konusunda atılacak adımlar ülkemizin huzuru için önemli bir adım olacaktır. Bu konuda atılacak adımları takip ediyoruz. Hükümetimizin girişimlerini de izliyoruz.”




Erdoğan, Başbakanlığı döneminde çalışma ofisine “böcek” tabir edilen dinleme cihazı konulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 13 şüpheli hakkında “siyasi casusluk” suçundan iddianame hazırlanmasına ilişkin de “Paralel devlet yapılanması olarak ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapının nerelere sızdığını, nerelerde ne tür faaliyetler gösterdiğini ki bunun Pensilvanya ayağının olmaması diye bir şey söz konusu değildir, kesinlikle Pensilvanya ile bağlantısı vardır” dedi. Erdoğan, “Bundan dolayı da bizler en son MGK basın bildirisinde bunu açıkladık. Şu anda Hükümetimiz de bu tavsiye kararı üzerinde çalışmasını yürütüyor. Onlarda kısa bir süre içerisinde nihai kararını açıklayacaklardır” diye konuştu.




Ortadoğu’daki gelişmelere de değinen Erdoğan, Suriye ve Irak konusunda Türkiye’nin istediği adımların henüz atılmadığını söyledi.




Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki ilk resepsiyonunu 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 204 öğretmen için verecek.

Erdoğan, Cezayir’in Fransızlara karşı verdiği bağımsızlık mücadelesi anısına dikilen şehitler abidesine çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve dua etti.


Taraf’tan 15 bin lira tazminat kazandı

Erdoğan, bir yazısında “kişilik haklarına saldırı ile haksız ve hukuka aykırı beyanda bulunulduğu” gerekçesiyle açtığı davada, Taraf gazetesi ve yazarı Ceyda Karan’dan 15 bin lira manevi tazminat kazandı. Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmada Hakim Ahmet Arslan, davayı kısmen kabul ederek, davalıların 15 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdiğini açıkladı.

#Erdoğan
#Cezayir
#Esenboğa Havalimanı
9 yıl önce