|

'Böyle giderse 2037 yılında yaşlı nüfusa sahip olacağız'

İha
00:00 - 30/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 10:55 - 30/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
'Böyle giderse 2037 yılında yaşlı nüfusa sahip ola
'Böyle giderse 2037 yılında yaşlı nüfusa sahip ola

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun kızı Hilal Uslu ile Cem Yılmaz'ın nikahında şahitlik yaptı. Törene, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra birçok davetli de katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kıydığı nikahta, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ da Hilal Uslu-Cem Yılmaz çiftinin şahitleri oldu. Başbakan Erdoğan, evlilik cüzdanı vermeden önce 3 çocuk isteğini yeniledi. Genç çifte bir ömür boyu mutluluk dileyen Başbakan Erdoğan, "Allah kimseye evlat acısı göstermesin. En kötü günleri bugünkü gibi olsun aynı yastıkta kocasınlar" dedi.

Düğünde Hilal Uslu-Cem Yılmaz çiftine 3 çocuk isteğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Gerek Hilal kızımız, gerek Cem evladımıza buradan hatırlatıyoruz. Diyoruz ki en az 3 evlat. Sizler gibi ailelerden sizin gibi nitelikli nesiller yetiştirmesini bekliyoruz. En büyük güç genç bir nesildir. İyi yetişmiş hakikaten bir millettir. İşte bunun için adımları atıyoruz. 30 Mart'ta çok daha farklı bir adım attık. Türkiye artık bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Bu yaşanırken 3 evladın altında veya yıllık artışta 2'nin altına düşersek yüzde iki yani bunun altına düşersek 2037 yılında Türkiye'nin nüfusu yaşlanacak. Biz ihtiyar değil, dinamik bir nüfus istiyoruz. Bir ülkenin en büyük gücü insandır. O ülkenin genç nüfusudur. Bunu dünyada yakalayan bir tanesi Türkiye'dir ama gerileme var. Bunu durdurmamız lazım. Bunun içinde hepimize ortak bir görev düşüyor. Ben bunun için en az 3 çocuk diye ısrar ediyorum" diye konuştu.

Bazı ülkelerin bu tavsiyelerini dinleyerek genç nüfusu yakaladığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Rusya şimdi en az 3'ü tavsiye etmeye başladı. Keşke söylemez olaydım. Almanya'da Merkel aynı şeyi söylüyor. Bizde de kötü alışkanlık başladı. Bazı dostlar bakıyorum. Başbakanım bize 2 tane yeter. Başbakanım bir tane yeter. Sakın ha böyle bir düşünce içerisine girmeyeceğiz. Tamam mı? Sözü aldık. Hayırlı olsun" dedi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından evlilik cüzdanını Hilal Uslu'ya verdi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve tüm davetlilere teşekkür etti.

12 yıl önce