|

Boyun eğmeyiz

Türkiye'nin 1915 olayları ile ilgili bilimsel incelemelere hazır olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu "Ançak bize kibirli bakana tutumumuz nettir. Taviz vermeyiz, siyasi baskılara boyun eğmeyiz" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:25 - 22/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için Türkiye'ye gelen Avustralya Başbakanı Tony Abbott ile biraraya geldi. Çankaya Köşkü'ndeki görüşmenin ardından açıklama yapan Davutoğlu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni tezlerine destek veren ülkelerin, Çanakkale'de birbiriyle savaşmış Avustralya ile Türkiye arasındaki dostluğa bakıp ders almaları gerektiğini kaydetti. Davutoğlu, "Biz Tony ile omuz omuza verdiğimiz gibi, yüzyıl önce savaşanların torunları olarak bu bayraklar da yan yana. Şimdi Ermenistan'ın ve bütün dünyanın, eğer bir gün Türkiye ve Ermenistan bayraklarını da dost ve komşu iki ülke olarak görmek istiyorlarsa, geçmiş tarihten nefret ve öfke çıkarmaktansa ders almayı öğrenmeliler" diye konuştu.



BİZE KİBİRLİ BAKANA GEREKEN CEVABI VERİRİZ


Türkiye'nin 1915 olayları konusunda her türlü bilgi ve belgeyi incelemeye hazır olduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti: Daha önce de zikrettim, biz göz mesafesinde herkesle konuşuruz ama herhangi bir taraf ister dini bir makam olsun siyasi ister şu ister bu, göz mesafesinin üstüne çıkıp da bize yukarıdan kibirli konuşmaya kalkarsa kesinlikle onun cevabını da veririz. Bize kibirli bakan kim olursa olsun o konuda tutumumuz açık ve nettir. Tarihi bilmeden, araştırmadan yapılacak siyasi baskılara kesinlikle taviz de vermeyiz, boyun da eğmeyiz."



Konuk Başbakan Abbott, Türkiye'nin ekonomik bir mucize gerçekleştirdiğini belirterek "Çok kısa bir sürede bu başarınız için dünyada birçok ülke sizi kıskanıyor" diye konuştu.


#Başbakan Davutoğlu
#Abbott
#Avustralya
9 yıl önce