|

Bu kadarına pes

Paralel yapının tahliye girişimi Bakanlar Kurulu’nda da masaya yatırıldı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Bülent Arınç, ”Bu belki yargı tarihinde ilk defa görülmektedir. Akla zarar bir iş. Olmaması lazım. Gözü karalığın bu kadarına pes denir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/04/2015 Salı
Güncelleme: 22:58 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Bakanlar Kurulu toplantısı dün Başbakan Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'nda Çankaya Köşkü'nde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda yaklaşan seçimler, ekonomik gelişmeler ve gündem maddelere değerlendirildi. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, üç saatlik toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Paralel yapının korsan tahliye girişimi ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın sözlerini değerlendiren Arınç satır başlarıyla şunları söyledi:



AKLA ZARAR BİR İŞ


Yetki gaspı; yani Sulh Ceza Hakimlerinin yetkisinde bulunan bir kararı, tamamen yetkisiz sayılan Asliye Ceza Mahkemesi hakimi vermişse bu, yok hükmünde verilen bir karar demektir. Burada takip edilen yolun ne kadar dolambaçlı olduğu adeta bir kumpasa dönüştüğü de görülebiliyor. Bu belki yargı tarihinde ilk defa görülmektedir. Akla zarar bir iş. Olmaması lazım. Gözü karalığın bu kadarına pes denir.



UTANÇ VERİCİ


Bunları yargıç kılıklı insanların yapması hakikaten yargıya duyulan güvenin gittikçe dip yaptığı ülkemizde örnek bir olay olarak anlatılsa da yeri vardır. Böyle bir olayın yargı iççerisinde yaşanmış olması utanç vericidir. Bundan dolayı Türk yargısı süratle kendisini yenilemeli, bu yıpratılmaya karşı koyabilmelidir.



BİR KARDEŞLİK İLİŞKİSİ


KKTC halkı kendi iradesiyle Mustafa Akıncı'yı seçmişdir. KKTC'ye hiç bir telkinde bulunmadık, biz onların iç işlerine hiç karışmadık. Kıbrıs seçmeni en iyisini kendisi bilir. Yavru vatan ifadesi analık-çocukluk meselesi değil, bir kardeşlik ilişkisidir, aramızda olan bağdan dolayı gelen bir durumdur. Sayın Akıncı'nın bundan gocunmaması gerekir. Akıncı'nın açıklamalarına saygı duymamız gerekir. Akıncı yeni bir ölçüt getiriyorsa saygı duymak gerekir. Yavru vatan sözcüğünü kimsenin yadsımaması gerekir.



Helallik istedi


Acil bir durum olmaması halinde Bakanlar Kurulu'nun seçime kadar toplanmayacağını bildiren Arınç, Başbakanlık muhabirlerine veda etti. Arınç, “4.5 yıldır hükümet sözcüsüyüm. Bu görevimi layıkıyla, eksiğimle, hatalarımla, fazlasıyla yapmaya çalıştım. Başbakanlık muhabiri dediğimiz siz değerli arkadaşlarımıza hem helallik istiyorum hem de size görevlerinizde üstün başarılar diliyorum ve Allahaısmarladık diyorum” ifadesini kullandı.


#Yetki gaspı
#Mustafa Akıncı
#kktc
9 yıl önce