|

Bu karar yok hükmündedir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AP’nin ‘soykırım’ kararının Türkiye düşmanlığının dışa vurumu olduğunu söyledi: Geçmişte olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye’ye kabul ettirmeye çalışanlar beyhude uğraşıyor. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir.

Yeni Şafak
04:00 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 23:14 - 16/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi temasları kapsamında önce Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile başbaşa görüştü, ardından her iki lider Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına başkanlık ettiler. Erdoğan, düzenlenen basın toplantısı ve Türkiye-Kazakistan İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 'soykırım' kararına tepki gösterdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:



TARİHE HAKSIZLIK EDİLİYOR


Türkiye'yi ve Türk milletini itham etmeye çalışanlar her şeyden önce tarihe haksızlık ediyor. Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmeye çalışanlar, beyhude yere uğraşıyorlar. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir. Bu konuda siyasetçilerin ifade ettikleri tüm beyanlar bizim için yok hükmündedir, tıpkı Avrupa Parlamentosu'nun kararı gibi.



UZATTIĞIMIZ EL HAVADA KALDI


Türkiye'nin Ermeni halkıyla herhangi bir sorunu, herhangi bir sıkıntısı yoktur. Aynı dönemde, milletimizin çektiği acılar, inanın bundan çok daha az değildir, daha fazladır. Bununla birlikte bizim Ermenilere karşı dostluk hislerimiz hala canlıdır, hala bakidir. Ermenistan'a barış elini geçen 23 Nisan'da ben uzattım ama uzattığımız bu el maalesef havada kaldı.



DÜŞMANLIĞIN DIŞAVURUMU


Bugün 1915 olaylarını bahane ederek ülkemiz aleyhine karar alan devletlerin, kurumların Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak, acılarını paylaşmak gibi bir dertleri kesinlikle yok. Bu tür kararlar Ermeniler istismar edilerek Türkiye düşmanlığının dışa vurumundan ibarettir. Ermenilere dostluk çağrısını yineliyorum. Gelin tarihi, tarihçilere bırakalım. Biz ortak çıkarlarımız, ortak geçmişimiz ışığında kendimize yeni bir gelecek inşa edelim.



KARA GÜN DOSTUYUZ


Kazakistan ile bölgesel ve uluslararası konularda hemfikiriz. Bölgenin refahı, istikrarı ve güvenliği bağlamında işbirliğimizin taşıdığı önemin farkındayız. Bugün bölgemizi saran ateş çemberi karşısında Türkiye ve Kazakistan gibi bölgesinde güvenlik, istikrar ve refahın sembolü olan ülkelerin dayanışma içinde hareket etmesi şarttır. Her zaman ifade ediyoruz Türkiye'nin dostluğu kara gün dostluğudur. Kazak kardeşlerimizin ihtiyaç duyduğu stratejik alanlarda onların yanında olmaya devam edeceğiz.



Dombra sürprizi


Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Nazarbayev'in onuruna verdiği akşam yemeğinde bir de sürpriz yapıldı. Yemekte, Kazakistanlı sanatçı Aslanbek Sultanbekov, söz yazarı ve bestecisi olduğu 'Dombra'yı seslendirdi. Yemekte ayrıca müzik grupları küçük bir konser verdi. Dans grubu Türk folkloründen örnekler verirken, Karadeniz yöresinden de horon örnekleri sergiledi. Erdoğan, konser sonrası 'beraber büyüdük biz bu yollarda'yı seslendiren Ravşan Saidhocayev'e şarkının bir kıtasını kendisi okudu.



#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#ermeni sorunu
#1915 olayları
#avrupa parlemantosu
9 yıl önce