|

"Bu onlarla kol kola girme görüşü değil"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP heyetiyle yaptığı görüşmelere ilişkin, "Bu görüşme 'onlarla kol kola girme' görüşmeleri değil. Terör son bulsun diye, terör örgütü silah bıraksın diye devam eden sürecin bir parçası olarak yapılan görüşmeler​" dedi.

Yeni Şafak
13:04 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 10:08 - 24/05/2015 Pazar
AA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP heyetiyle yaptığı görüşmelere ilişkin, "Ben yasamadan sorumlu bakanım ve bütün partilerle görüşen kişiyim. Çözüm Süreci bağlamında da siyasi partiyle temas benim görevim. Bu noktada onlarla görüşüyorum. Bu görüşme 'onlarla kol kola girme' görüşmeleri değil. Terör son bulsun diye, terör örgütü silah bıraksın diye devam eden sürecin bir parçası olarak yapılan görüşmeler" dedi.



Akdoğan, Kanal 7 televizyonunda canlı yayınlanan "Başkent Kulisi" programında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.



Akdoğan, "Seçim çalışmaları nasıl gidiyor ve halkın talepleri nasıl?" sorusu üzerine, uzun süredir alanlarda olduklarını belirterek, AK Parti'nin sadece seçimden seçime alanlara inen bir parti olmadığını söyledi.



AK Parti'nin yaklaşık bir ay önce seçim kampanyasına başladığını ifade eden Akdoğan, diğer partilerin alanlarda bulunmadığını kaydetti.



Akdoğan, bazı muhalefet partilerinin geçen yıl insanları sokağa döktüğünü ancak şu an o çağrıyı yapanların alanlarda görülmediğini dile getirerek, AK Parti'nin ziyaretlerde ve mitinglerde coşkuyla karşılandığını vurguladı.



"Bu görüşme 'onlarla kol kola girme' görüşmeleri değil"


"HDP ile Çözüm Süreci ve seçim sürecindeki ilişki farklılıkları nasıl okunmalı?" sorusuna Akdoğan, HDP ile AK Parti'nin düşünce ve ideoloji açısından farklı partiler olduğunu söyledi.



Akdoğan, HDP ile büyük bir mücadele içerisinde bulunduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:



"Bu mücadele bugün başlamadı. Ben yıllardır bunlarla ilgili kitaplar ve makaleler yazdım. O zaman da 'Sert eleştiriyorsun' diyorlardı bana. Ben bunları eleştirmeye yeni başlamadım. HDP heyetiyle benim yaptığım görüşmeler... Ben yasamadan sorumlu bakanım ve bütün partilerle görüşen kişiyim. Çözüm Süreci bağlamında da siyasi partiyle temas benim görevim. Bu noktada onlarla görüşüyorum. Bu görüşme 'onlarla kol kola girme' görüşmeleri değil. Terör son bulsun diye, terör örgütü silah bıraksın diye devam eden sürecin bir parçası olarak yapılan görüşmeler. Bu bizim her konuda görüştüğümüz, anlaştığımız anlamına gelmiyor. Ben onlara, görüşmeleri yaparken de aynı eleştirileri getiriyordum."



Yalçın Akdoğan, "Ben bugün HDP'nin parti olarak seçime sokulmasını bir proje olarak görüyorum. HDP zorlandı, parti olarak seçime sokuldu ve bundan bazı şeyler murat ediliyor. Bunun öncelikli şeyi AK Parti'yi devirmektir. AK Parti karşısında bir cephe var. Bunun iç bağlantıları dış bağlantıları var. Gezi olaylarından sonra her yolu denediler" ifadesini kullandı.



"Keşke kendisi tek başına seçime girseydi"


Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP'nin, geçmişte partilerini kapatan zihniyetle birlikte olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:



"HDP, AK Parti'yi devirme projesinde kendilerini kullandırtıyor. HDP, Kürt meselesini doğuran vesayetçi zihniyete kendini kullandırtan bir parti durumunda. O yüzden burada büyük bir paradoks var. Bu, kendi altını oyan bir durumdur HDP için. Bu cephe emellerine ulaşırsa kim Çözüm Süreci'ni yapacak? Bu çok açık bir sorudur. Buna çıkıp cevap versinler. AK Parti'nin olmadığı bir ortamda, Çözüm Süreci nasıl olacak? Ulusalcı CHP, kategorik olarak her şeyi reddeden MHP bu işi yapar mı veya HDP tek başına bir anlam ifade eder mi? Bu çok açık bir denklem."



"Çözüm Süreci'nin düşmanı olan bir yapıyla şu an ittifak halindeler" diyen Akdoğan, "HDP bir proje olarak seçimlere sokuldu. Hem darbeci, vesayetçi odaklar hem de Çözüm Süreci'nin düşmanları şu anda HDP üzerinden bir yere varmaya çalışıyorlar. Ben böyle bir proje başarılı olmasın diye gayret gösteriyorum. Başarılı olurlarsa eski Türkiye'ye döneriz. Keşke kendisi tek başına seçime girseydi, böyle ittifaklara girmeseydi belki söylediklerinin bir anlamı olurdu" diye konuştu.


#HDP
#AK Parti
#seçim 2015
#çözüm süreci
#Yalçın Akdoğan
9 yıl önce