|

Çağlayan konteyner kenti inceledi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Hiç kimse zulümle abat olmamış. İnanıyoruz ki Suriye'nin mevcut yönetimi de yaptıklarıyla kalmayacaktır'' dedi.

Aa
00:00 - 15/01/2013 Salı
Güncelleme: 18:50 - 15/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Çağlayan konteyner kenti inceledi
Çağlayan konteyner kenti inceledi

Çağlayan, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Örgütü Programı İcra Direktörü Ertharin Cousin ile Kilis'teki konteyner kenti ziyaret etti.

Çağlayan, Suriyelilere yönelik yaptığı konuşmasına, ''Sizler maalesef çok kötü olaylarla karşı karşıya kaldınız ve çeşitli saldırılara maruz kaldınız. Kendi ülkenizi, evlerinizi, ocaklarınızı bırakarak ülkemize, ikinci vatanınıza geldiniz. Öncelikle şunu söyleyeyim, hepinizin başımızın üstünde yeri var'' diyerek başladı.

Çağlayan, olayların başladığı ilk günden itibaren Türkiye'nin kapılarını sığınmacılar için sonuna kadar açtığını ve ihtiyaç olduğu müddetçe sonuna kadar kapıların Suriyelilere açık olacağını ifade etti.

''Burası sizin kendi yeriniz'' diyen Çağlayan, şunları kaydetti:

''Tabii ki bir an önce kendi yurtlarınıza, kendi evlerinize, kendi memleketinize, huzur ve refah içinde dönün. Ümit ediyoruz ki, o günler de yaklaşıyor. Hiç kimse zulümle abat olmamış. İnanıyoruz ki Suriye'nin mevcut yönetimi de yaptıklarıyla kalmayacaktır. Biz sizlere sadece kapılarımızı açmadık, sadece evlerimizi, mutfaklarımızı, imkanlarımızı açmadık, şunu bilin ki; öncelikle size gönlümüzü, kalbimizi açtık ve biz inancımız gereği, dinimizin bize öğrettikleri çerçevesinde, insanları asla renklerine dillerine, dinlerine, inançlarına göre ayırt etmedik. Yaratılanların hepsini seviyoruz. Biz yaratılanları yüce Yaradan'dan yüce Allah'tan dolayı seviyoruz.''

11 yıl önce