|

Çanakkale'de bin 877 elektrikli fünye çalındı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü'ne ait depolardan patlayıcı maddelerde kullanılan bin 877 adet elektrikli fünye çalındı.

Çanakkale
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:40 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Çanakkale'de bin 877 elektrikli fünye çalındı
Çanakkale'de bin 877 elektrikli fünye çalındı

Önceki gece 20.00 ile 24.00 saatleri arasında Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü'nün içinde bulunan depoların çitlerini keserek içeriye giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, burada bulunan özel bir firmaya ait 900 adet, Linyit İşletmesi'ne de ait 977 adet olmak üzere toplam bin 877 adet elektrikli fünyeyi çalarak kayıplara karıştı. Durumun anlaşılmasının ardından bölgede yetkililer tarafından arama çalışması başlatılırken, olayla ilgili de tahkikata geçildi.

TERÖR ŞÜPHESİ OLUŞMUŞTU

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, olayı doğrulayarak, “Bizler ilk etapta bunun bir terör olayında kullanılabileceği üzerinde durduk. Ancak yaptığımız araştırmalarda bölgedeki ormanlık alanda konuyla ilgili izlere rastladık. Bunun adi bir hırsızlık olduğunu düşünüyoruz. Yine de bizler tedbiri elden bırakmayarak her ihtimali göz önünde bulundurup araştırmalarımızı buna görü sürdürüyoruz. Bunun dışında ise burada görevli olan kişiler hakkında da gerekli idari ve teknik soruşturma yapılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na da yazı yazdım. Bu kişiler hakkında da gerekli soruşturma yapılacak” dedi.

Fünyelerin patlayıcı maddelerin ateşlenmesinde kullanıldığı öğrenildi.

17 yıl önce