|

Çavuşoğlu: Güveniyorsanız arşivleri açın

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ermenistan da Ermenistan'a destek verenler de anlayacak ki tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız. İddialarınıza güveniyorsanız, açarsınız arşivleri" dedi. Çavuşoğlu, Çanakkale'ye 90 civarında ülke geldiğini ve bu durumun Türkiye'nin itibarının ne kadar arttığını gösterdiğini ifade etti.

Yeni Şafak
16:53 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:56 - 25/04/2015 Cumartesi
AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Serik İlçe Başkanlığı binasında partililerle bir araya geldi.



Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla dün Çanakkale'de düzenlenen törene değindi.



Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde önemli sayıda ülkenin yöneticilerinin Çanakkale'ye geldiğini, ortak acılar üzerine dostluk, barış, kardeşlik mesajlarının verildiğini söyledi.



Çanakkale'de 100 yıl önce acımasızca savaş verildiğini, yokluk, kıtlık içinde gençlerin Türkiye toprakları için mücadele ettiklerini anlatan Çavuşoğlu, 100 yıl önce savaşmak için gelen ülkelerle dostluk kurulduğunu kaydetti. Dostluk mesajlarını eleştirenlere tepki gösteren Çavuşoğlu, "Birileri 100 yıl önceki acılar üzerinden nefret tohumları ekmeye devam etsin, bunun bir faydası yok" dedi.



Bakan Çavuşoğlu, Çanakkale'ye 90 civarında ülke geldiğini ve bu durumun Türkiye'nin itibarının ne kadar arttığını gösterdiğini ifade etti.



1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına da değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi:



"Ermenistan da Ermenistan'a destek verenler de anlayacak ki tarihi çarpıtmakla bir yere varamazsınız. İddialarınıza güveniyorsanız, açarsınız arşivleri. Türkiye de kendine güveniyor. Biz de açarız, kurarız komisyonu. Herkes gelsin katkı sağlasın, oradan çıkacak sonucu biz kabul ederiz ama Ermenistan buna yanaşamıyor çünkü attığı iftiraların karşılığının olmadığını biliyor."



AK Parti iktidarının Türkiye'ye kazandırdıkları


Bakan Çavuşoğlu, AK Parti'nin kuruluşu aşamasında karşılarına çıkan engelleri anlattı.



Yola çıkarken bir davaya inandıklarını ve Türkiye'nin artık eskisi gibi olmaması için mücadele etmeye karar verdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin kaderini değiştirmek için adım attıklarını kaydetti.



Ekonomisi kötü, siyasete güven olmayan, IMF kapılarında dolaşan bir Türkiye'yi güçlü bir konuma getirdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, halkın da kendilerine destek verdiğini, Türkiye'nin büyümesine vesile olduklarını belirtti.



Daha güçlü Türkiye için daha fazla çalışması gerektiğinin altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Görevimiz bitti mi, sorumluluğumuz bitti mi? Daha bu ülke için yapılacak çok şey var. Geldiğimiz nokta çok iyi bir nokta ancak buradan geriye değil, daha ileriye gitmemiz lazım" dedi.



"Boş vaatlerde bulunuyorlar"


Muhalefet partilerin vaatlerini de eleştiren Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Boş vaatlerde bulunan, hamaset yapanları görüyorsunuz. Yapabilecekleri bir şey var mı? Bu vaatleri yapmaları mümkün değil, 70'li yılların öncesine götürecekler, Cem Uzan'ı geçtiler. Popülizm yapıyorlar. Popülizm yapan partilerin bir şey yapması mümkün değil. Yapabilselerdi belediyelerde görürdük. Defalarca iktidara geldiler, hizmet verebildiler mi? Bizim boş vaatlerde bulunma, popülizm yapma lüksümüz yok, ülke sorumluluğu var bizde. Yapabileceğimizi, yapamayacağımızı dürüstçe söylememiz lazım, 'Ne aldatan olacağız, ne aldanan' dedik."



Başka bir partinin ise milliyetçilik kavramının arkasına sığındığını ifade eden Çavuşoğlu, milliyetçiliğin lafla değil, icraatla olacağını vurguladı. Kendisinin birkaç hafta önce Moğolistan'a gittiğini ve oradaki Türk atalarının anıtlarını gördüğünü anlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin buralara hizmet ederek anıtlara, yazıtlara sahip çıktığını belirtti.



"Ülkenin geleceğini riske atamayız"


Terör örgütünün arkasına sığınan, çözüm sürecini baltalamaya çalışan partilerin de Türkiye'nin partisi olamayacağının altını çizen Çavuşoğlu, "Bir tarafta bu partiler, diğer tarafta iftira, yalan olmayacak vaatlerde bulunan partiler. Allah korusun Türkiye'yi bunların eline bırakırsak ne hale geleceğimizi düşünebiliyor musunuz? Bu ülkenin geleceğini riske atamayız" dedi.



#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#AK Parti Serik İlçe Başkanlığı
#sözde Ermeni soykırımı
9 yıl önce