|

Çelik'ten Times'ın iddialarına sert tepki

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, New York Times''ın Türkiye ve IŞİD ile ilgili iddialara yer verdiği haberini sosyal medya aracılığıyla yerdi. Çelik ''Susanlar, şimdi Türkiye'nin yıllardır dikkat çektiği potansiyel ve fiili tehditleri gece gündüz konuşuyorlar. Asıl dikkat çekici olan NY Times yayınlarında olduğu gibi Türkiye'nin herkesi yıllardır uyardığı tehditlerin destekçisi gibi gösterilmesi" ifadelerine yer verdi.

İha
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 17:59 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Çelik'ten Times'ın iddialarına sert tepki
Çelik'ten Times'ın iddialarına sert tepki

Bakan Ömer Çelik, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Türkiye'nin bölgede oluşabilecek istikrarsızlıklara dikkat çektiği dönemde herkesin sustuğunu vurgulayarak şöyle dedi:

''Susanlar, şimdi Türkiye'nin yıllardır dikkat çektiği potansiyel ve fiili tehditleri gece gündüz konuşuyorlar. Asıl dikkat çekici olan NY Times yayınlarında olduğu gibi Türkiye'nin herkesi yıllardır uyardığı tehditlerin destekçisi gibi gösterilmesi. Bunlar, yayın faaliyetinden çok algı operasyonu ve Türkiye'nin politika üretimini etkileme içerikli faaliyetlerdir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Hacı Bayram-ı Veli Camii''nden cuma namazı çıkışını bile 'IŞİD militanları, teröristler işte burada yetiştiriliyor'' şeklinde tam algı operasyonu içerikli şekilde haberleştirdiler. Tepkiler üzerine NY Times tepkisini çeken Hacıbayram haberinde kullanılan fotoğrafı değiştirdi. Haberin altına eklenen düzeltme metninde, ''Bu haberin önceki versiyonunda kullanılan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu''nu Ağustos''ta bir camiden çıkarken gösteren fotoğraf yanlışlıkla yayımlanmıştır. Ne o cami ne de Cumhurbaşkanı''nın ziyaretinin haberde anlatılan IŞİD savaşçılarının örgüte kazandırılmasıyla ilgisi vardır'' denildi. Bu bile meseleye ne kadar gayrı ciddi ve kasıtlı yaklaşıldığını gösteriyor. Bu şekilde Türkiye'nin karar mekanizmalarını etkileme dönemi artık tarih oldu. Türkiye kendi kararını kendi verir.''

10 yıl önce