|

Cezevlerinde af gündemde mi?

Cihan
00:00 - 15/12/2008 Pazartesi
Güncelleme: 11:55 - 15/12/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Cezevlerinde af gündemde mi?
Cezevlerinde af gündemde mi?

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanı olarak hiçbir zaman cezaevi affını gündemine almadığını söyleyerek, 'Af gündemde yok' açıklamasında bulundu.



Ankara'da bulunan Bakan Şahin, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Cezaevlerinde hükümlü ve tutuklu oranlarında artış olduğuna yönelik basında çıkan haberleri değerlendiren Şahin, cezaevlerindeki doluluk oranının AB ülkelerinin altında olduğunu söyledi. 100 bin kişiye oranla Türkiye ortalamasının 130 olduğunu söyleyen Bakan Şahin, 'Türkiye ortalaması AB ülkelerinin altındadır. İngiltere, Almanya ve ABD'ye göre çok daha düşüktür. Şu anda Türkiye bunun altında, ancak biz var olan sayıyı da düşürmeyi hedefliyoruz' diye konuştu.


Cezaevlerindeki doluluk oranındaki artışı 'suç ve suçluya yönelik daha etkin mücadeleye' bağlayan Şahin, gündeme gelen cezaevi affına karşı çıkarak, 'Geçmişte sık sık yapılan afların bu oranların artmasına neden olduğu da ortadadır' dedi. Affa karşı olduğunu söyleyen Şahin, 'Bakan olarak hiçbir zaman affı gündemime almadım. Gündemde af yok' şeklinde konuştu.


Deniz Feneri dosyasıyla ilgili bir soruya ise Şahin, 'Henüz Alman makamlarından bize bir şey gelmedi. Dosya gelir gelmez hemen Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirilecek' şeklinde konuştu.

15 yıl önce