|

CHP çok tartışılan o sloganı değiştirdi

CHP'nin ''Gelin oy verin, gitsinler'' sloganında değişime giderek, bundan sonra sloganı, ''Gelin oy verin'' olarak kullanma kararı aldı.

Yeni Şafak
05:06 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:08 - 22/04/2015 Çarşamba
Diğer

Seçim kampanyasına nisan ayının ikinci haftasında, Kartal mitinginden birkaç gün önce, "Milletçe Alkışlıyoruz" filmiyle başlayan CHP yönetimi, yaklaşık 10 gün kullandığı, "Gelin oy verin, gitsinler"sloganında değişikliğe gitti.



Alınan bilgilere göre seçim materyallerinde bundan sonra yalnızca ''Gelin oy verin'' sloganı kullanılacak. Alınan bilgilere göre slogan değişikliğine iki temel neden yol açtı.



TRT'NİN İTİRAZI



Sloganın değişmesinde öncelikle TRT'nin reklam filmini yayınlamamasına gerekçe gösterilen sloganın o bölümünün çıkarılmasıyla, hem gerekçenin fiilen ortadan kaldırılması düşüncesi hem de bundan sonraki kampanya reklamlarında benzer engellemelerle karşılaşılmaması düşüncesi etkin oldu.



SİYASAL İLETİŞİM



Sloganın değişmesinde ikinci gerekçe olarak ise siyasal iletişim perspektifinden bakıldığında, "gitsinler" sözünün negatif bir mana içerdiği, bir başka partinin iktidardan düşmesine ilişkin negatif bir kampanya yaratmaktansa, CHP'nin iktidara geleceği algısının henüz kuvvetli bir vurguyla seçmenlere iletilmesi gerektiği görüşünün etkili olduğu öğrenildi.



Bugüne kadar basılan az sayıda broşürlerde ve bilboard ilanlarında ise, "Gelin oy verin, gitsinler" sloganının bulunmasına ise, "sticker" formülüyle çözüm getirilmesi kararlaştırıldı.

#chp
#chp slogan
#seçimler
9 yıl önce