|

CHP Gezi'nin ruhuna Yalova'da kıyacak!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Tonami Meydanı'nda yapılması düşünülen kavşak nedeniyle alandaki ağaçların kesilmesi gerektiğini savundu. Gezi Parkı olayları sırasında sokaklara çıkan CHP ise Salman'ın açıklamasını görmezden geldi.

09:52 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 13:28 - 25/11/2014 Salı
Diğer

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Tonami Meydanı'nda yapılması düşünülen köprülü kavşakla ilgili, "Oraya üst geçit yapılacaksa, orada ağaç kesilmek zorunda mı, zorunda. Türkiye'de 30 cm çap büyüklüğünde bir ağacı sökecek ne ekipman ne teknoloji var. Dolayısıyla onları söküp alma şansımız, yok kesileceké dedi. 


Yolava Hayat gazetesinde yer alan habere göre Salman, halk arasında dörtyol olarak bilinen Tonami Meydanı'nda yapılacak köprülü kavşak çalışmaları nedeniyle kesilecek ağaçlarla ilgili Yalova Platformu'nun yaptığı protestoyu değerlendi. Yalova'da sürekli bir tepki grubunun olduğuna değinen Salman, "Yalova'da ne yaparsanız yapın mutlaka bir reaksiyon, tepki grubu var. Bir olayı gerçekleştirirken Sayın Hayrettin Karaca'nın dediği gibi kamu yararı olup olmadığına bakmak lazım" diye konuştu. 


Projenin hayata geçirilmesi gerektiğini savunan Salman bölgedeki ağaçların telafisi mümkün ağaçlar olmadığını iddia etti. Salman ağaçların sökülmesi için gerekli teknolojiye sahip olunmadığını belirtti. İhale aşamasına gelindiğini açıklayan Salman "Biz de belediye olarak gereğini yapacağız. Kestiğimiz her ağacın yerine fazlasıyla ağaç dikeriz" dedi. 


Gezi Parkı'nda Topçu Kışlası projesi kapsamında kesilecek ağaçlar nedeniyle çıkan olaylarda gösterileri destekleyip sokaklara çıkan CHP 
Vefa Salman'ın açıklamasını görmezden geldi. 

#vefa salman
#yalova belediyesi
#chp
#ağaç
#taksim
#gezi parkı
9 yıl önce