|

CHP Haberal'ın üyeliğinden habersiz

Silivri sakinlerine kapılarını açan CHP'de Haberal krizi çıktı. Haberal'ın CHP'ye üye yapılmadığını açıklayan Gürsel Tekin'i parti sözcüsü yalanladı. Bihlun Tamaylıgil, "Haberal partimize üye oldu. Kayıtlarımızda var. Kurul kararı olmadan kayıt olmaz" dedi.

Ankara
00:00 - 19/03/2011 Cumartesi
Güncelleme: 03:05 - 19/03/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
CHP Haberal'ın üyeliğinden habersiz
CHP Haberal'ın üyeliğinden habersiz

Başkent Üniversitesi'nin sahibi Ergenekon davasının tutukluları arasında yer alan Prof. Dr. Mehmet Haberal da CHP'ye üye oldu. Üyelik başvurusunun kabulüyle birlikte CHP'nin Ergenekon sanıklarına verdiği desteğin ne kadar samimi olduğu da ortaya çıktı. Haberal'ın Meclis'e taşınmasının önünü açacak bu gelişme dün gün boyunca partide çalkalanmaya neden oldu. Bu kararın alınmasında büyük tartışmaların yaşandığı partinin yetkili isimlerinin yaptığı açıklamalara da yansıdı.

TAMAYLIGİL NOKTAYI KOYDU

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal'ın üyeliği konusunda kendisine yöneltilen sorulara, "Daha adaylık süreçleri, adaylık başvuruları başlamadı" karşılığını verdi. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise Haberal'ın CHP'ye üye olduğu yönündeki haberleri kesin bir dille yalanladı. Tekin, Haberal'ın CHP'ye üye olması ile ilgili olarak, "Bu konu ne MYK toplantısında ne de Parti Meclisi toplantısında gündeme geldi. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olsa haberim olurdu" diye konuştu. Tekin, Haberal'ın partiye üyeliğine karşı olduğunu bu açıklamasıyla göstermiş oldu. Ancak Ergenekon'un tutuklu sanığı Haberal'ın üyeliği konusundaki net açıklama ise CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil'den geldi. Tamaylıgil, düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon davası sanıklarından Mehmet Haberal'ın partiye üye olduğunu bildirdi. Bu açıklama, Kılıçdaroğlu ile Tekin'in konuyu neden gizlediklerini sorusunu gündeme getirdi.


İşte sağlıklı Haberal

Ergenekon'un tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde refakatçisi tarafından çekildiği belirtilen hastane görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülere göre Haberal'ın son derece sağlıklı olduğu görülüyor. Haberal'ın hastane odasında internete girdiği, telefon görüşmeleri yaptığı tutukluluk şartlarını yerine getirmediği medyaya yansımıştı. İnternet üzerinden televizyon izleyen Haberal bu sırada kahkahalar atarak tesbih sallıyor. Haberal'ın odasında bir telsiz de dikkatlerden kaçmıyor. Görüntüleri kaydeden kişinin bir refakatçi olduğu anlaşılıyor. Kayıt yapan şahsın, 'Bu telefonu kaybedersek yandık' dediği de dikkatlerden kaçmıyor.



13 yıl önce