|

CHP ilk kongresini yapıyor

İsviçre''de yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin katılımıyla kuruluş çalışmaları başlatılan CHP İsviçre Birliği, bugün kongresini yaptı. Baselland kantonunda gerçekleştirilen kongrede, CHP İsviçre örgütünün yönetim, denetim ve disiplin kurulları belirlendi.

Cihan
00:00 - 11/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:25 - 11/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP ilk kongresini yapıyor
CHP ilk kongresini yapıyor

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Durdu Özbolat, Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar, İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ve Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç''tan oluşan parti heyeti de kongreye katıldı.

Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, yurt dışı örgütlenme hamlesinin çok önemli bir adım olduğunu belirterek, kongrenin 'İsviçre ve Türkiye başta olmak üzere, öncelikle dünyanın dört bir yanında, insanlığa ve barışa hizmet etmesini' diledi.

''SOL BİR DALGA YARATILMALI''

Özpolat, CHP yurt dışı örgütlenmesinin Türkiye''de ve bütün dünyada sağın hegemonyasını kırmaya, aynı zamanda adaleti, eşitliği ve özgürlüğü öne çıkaran sol bir dalga yaratılmasına katkı sunacağını belirtti.

Sorunları ancak solun çözeceğine inanan insanlar olarak burada olduklarını ifade eden Özpolat, ''Bunun için her yerde derlenip toparlanmalı ve Türkiye''de mutlaka CHP''yi iktidara taşımalıyız. Bunun birinci şartı kendi aramızdaki ilişkileri ve dayanışmayı güçlendirmekten geçiyor. İkincisi iktidara geleceğimize inanmaktan. Üçüncüsü ise programımızı, çözüm önerilerimizi sola dönerek yapmaktan, bu çözümleri sokağa anlatmaktan ve büyük bir örgütlenme yaratmaktan geçiyor. Bunu başarmak için ve sorunlarımızı çözmek için, Türkiye''de sol, sosyal-demokrat bir gücü, CHP''yi iktidara taşımak için yola çıkacaklarla ben de yola çıkmaya hazırım. Gelin hep beraber bir adım öne çıkalım ve birlikte yürüyelim.'' diye konuştu

11 yıl önce