|

CHP lideri Deniz Baykal'a gizli kamera şoku

CHP lideri Deniz Baykal ve CHP'li bir bayan milletvekiline ait olduğu iddia edilen, gizli kamera ile çekilmiş görüntülerin video paylaşım sitelerine düşmesi CHP'de şok etkisi yaptı.

00:00 - 7/05/2010 Cuma
Güncelleme: 12:30 - 7/05/2010 Cuma
Yeni Şafak
CHP lideri Deniz Baykal'a gizli kamera şoku
CHP lideri Deniz Baykal'a gizli kamera şoku

CHP lideri Deniz Baykal ve CHP'li bir bayan milletvekiline ait olduğu iddia edilen gizli kamera ile çekilmiş görüntülerin bulunduğu bir video internetteki video paylaşım sitelerinde yayınlandı.


Yayınlanan görüntüler insanların özel yaşantısına ve kişilik haklarına saldırı anlamına geliyor.


Videoda Baykal olduğu iddia edilen kişinin, CHP milletvekili N.B. ile görüntüleri yer alıyor.


Öte yandan Hürriyet gazetesi, Deniz Baykal'ın yakın çevresine "Büyük bir hukuki mücadele başlatacağım" dediğini yazdı.


SAVCILIKTAN GÖRÜNTÜLERE SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen ve bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülerle ilgili olarak soruşturma başlattı.

Baykal'ın avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, sorumluların cezalandırılmasını ve söz konusu görüntülere erişimin engellenmesini talep etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Bülent Yücetürk tarafından yürütülecek soruşturma, TCK'nın 134. maddesinde düzenlenen 'özel hayatın gizliliğini ihlal', TCK'nın 135. maddesinde yer verilen 'kişisel verilerin kaydedilmesi' ve TCK'nın 125/1. ve 2. maddelerinde düzenlenen 'hakaret' suçları kapsamında gerçekleştirilecek.


ERİŞİM ENGELLEME KARARI ÇIKARILDI

Savcı Yücetürk, soruşturma çerçevesinde ilk olarak CHP Genel Başkanı Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülere erişimin engellenmesine karar vererek, bunun uygulanması için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) talimat verdi.


Bunun üzerine TİB, Türk Telekom ve 110 internet servis sağlayıcısına söz konusu videonun erişiminin engellenmesi için birer yazı gönderdi.

14 yıl önce