|

CHP terör örgütleriyle işbirliği içinde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bartın'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti

Yeni Şafak
20:24 - 1/05/2015 Cuma
Güncelleme: 22:00 - 1/05/2015 Cuma
AA

Davutoğlu'nu, Atatürk Şehir Stadı'nda TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan ve diğer ilgililer karşıladı.



CHP HDP İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE


Başbakan Davutoğlu konuşmasında, "Bugün CHP, bugünkü tabloyla da HDP ile girdiği işbirliğini açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca CHP, DHKP-C örgütü ile özellikle de Suriye politikası bağlamında perde gerisinde yaptığı işbirliği de açıktır. Şimdi, Bartınlılar, biz sol örgütlerle, marjinal örgütlerle, bölücülerle işbirliği yapan CHP'ye izin verir miyiz? CHP ve HDP, bu şekilde işbirliği yaparken, ülkemizin birliğini, beraberliğini tehdit eden örgütlere bu meydanları bırakır mıyız?" diye seslendi.



CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ POLİS OTOSUNA SALDIRDI, CAMINI KIRDI


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bir CHP milletvekili, milletvekili unvanıyla polis otosuna saldırdı ve camını kırdı. Şimdi buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Ya bu milletvekiline hesabını sor ya da seni de bu vandallarla aynı şekilde, aynı kategoride anarız" dedi.



Davutoğlu, Bartın'dan her zaman büyülendiğini söyledi.



Bartın'ın manevi büyüklerine selamlarını ileten Davutoğlu, şehri en güzel şekliyle muhafaza etmenin boyunlarının borcu olduğunu bildirdi.



Başbakan Davutoğlu, kentin kendilerine Fatih Sultan Mehmet'in emaneti olduğunu vurgulayarak, Bartın'ın her seçimde kendilerine destek olduğunu aktardı.



"Bartın'da ikide iki yapmaya var mısınız?" sorusuna "Evet" yanıtını alan Davutoğlu, Bartınlılar'ın her zaman sözünü tuttuğunu söyledi.



İşçilerin ve emekçilerin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Başbakan Davutoğlu, 1 Mayıs'ı AK Parti'nin tekrar tatil yaptığını anımsattı. "12 Eylül darbesinin izlerini silmek için" bugünü tatil ilan ettiklerini belirten Davutoğlu, "Biz emekçilerimizin alınterlerini, nasırlı ellerini, en mübarek değer olarak görürüz. İşçilerimizin alınteri kurumadan, onların hakkını ödemek bizim için manevi bir borçtur" ifadelerini kullandı.



Karayolları işçilerinin yaşadıkları sorunları çözdüklerini hatırlatan Davutoğlu, "İnşallah bundan sonra da ülkemizin her yerinde işçilerimizle, emekçilerimizle birlikte yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.



"ARKASINA TAKTIĞI MÜFTÜ EFENDİYE DE SORUYORUM"


"İbretlik bir gün yaşadık bugün" diyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:



"Biz, 1 Mayıs'ı kardeşlik bayramı, dayanışma günü, emek günü ilan etmiş ve herkesi barış içinde bir arada bayramı kutlamaya davet etmişken, HDP Eş Başkanı Demirtaş, tuttu tam bir tahrikle 'Müslümanlar için Kabe ne ise işçiler için de Taksim odur' deme cüretini, gafletini gösterdi. Aynı zamanda 'Yahudiler için Kudüs ne ise ...' dedi. Halbuki Kudüs bizim manevi diyarımızdır. Kudüs bizimdir, biz Kudüsüz. İşte Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı savunmaya var mısınız? Bunu savunan politikalarımızdan razı mısınız? Şimdi bunlar anlamazlar, onun için ben ona Selahattin demiyorum. Çünkü Selahattin, Selahaddin Eyyubi'nin aziz ismidir. Selahaddin Eyyübi, Türklerin, Kürtlerin, Arapların büyük komutanı olarak Kudüs fatihidir. Bundan sonra Demirtaş'a, Selahattin demek dahi doğru değil. Arkasına taktığı müftü efendiye de tekrar buradan soruyorum, bu sözler sizce doğru sözler midir? İşte soruyorum ve ondan da cevap bekliyoruz."



"GEZİCİLERDEN BİR KISMI..."


Birçok yerde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün barışçı şekilde kutlandığını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:



"Bazı vandallar, hani iki sene önce İstanbul'un altını üstünü getirmeye çalışan Gezicilerden bir kısmı, Taksim Meydanı'na çıkmaya çalıştı. Biz bir daha bu vandallara meydanı bırakır mıyız? Siz bu vandallara meydanı bırakacak olan ya da tahrik eden CHP'ye, HDP'ye izin verir misiniz? Bugün ibretlik bir gün dedim. İşte bu vandallar, o meydana çıkmaya çalıştıklarında, buradan emniyet görevlilerimizin hepsini tebrik ediyorum, kamu düzeninden hiç taviz vermediler ve düzeni korudular. Yalnız öyle resimler var ki CHP bayrakları ile HDP bayrakları yan yana ve marjinal bazı sol gruplar ve terör grupları da yan yana. Bir CHP milletvekili, milletvekili unvanıyla polis otosuna saldırdı ve camını kırdı. Şimdi buradan Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum: Ya bu milletvekiline hesabını sor ya da seni de bu vandallarla aynı şekilde, aynı kategoride anarız. Bütün Türkiye'deki CHP seçmen kardeşlerime de vatandaşlarıma da sesleniyorum: Bugün CHP maalesef bugünkü tabloyla da HDP ile girdiği işbirliğini açıkça ortaya koymuştur. Ayrıca CHP, DHKP-C örgütüyle özellikle de Suriye politikası bağlamında perde gerisinde yaptığı işbirliği açıktır."



"Biz sol örgütlerle, marjinal örgütlerle bölücülerle işbirliği yapan CHP'ye izin verir miyiz? CHP ve HDP bu şekilde işbirliği yaparken ülkemizin birliğini, beraberliğini tehdit eden örgütlere bu meydanları bırakır mıyız" diye soran Davutoğlu'na alandakiler "Hayır" yanıtını verdi.



ÜLKEMİZDEKİ ÖZGÜRLÜKLERİ KORUMAYA KARARLIYIZ


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün 1 Mayıs'ta, İstanbul'da kaos çıkarmak isteyen, molotofkokteyli atan ve maskelerle girmeye çalışanları koruyan da CHP İstanbul milletvekiliydi. Biz her ne surette olursa olsun ülkemizdeki özgürlükleri korumaya kararlıyız. Herkes gösterilen yerde, gösterilen meydanda gösteri yapma hakkına sahiptir, bu özgürlüğü koruma altındadır" dedi.



Başbakan Davutoğlu, partisinin Bartın'da, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, 6-7 Ekim olaylarını, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahrik ettiğini ve maalesef çok sayıda vatandaşın ölümüne sebebiyet veren tahrikler yaşandığını ifade etti.



Bunun üzerine "İç Güvenlik Reformu, Özgürlüklerin Korunması Paketini" hazırladıklarını anlatan Davutoğlu, "O zaman Meclis'e HDP milletvekilleri maskelerle geldi. Şimdi de bugün 1 Mayıs'ta, İstanbul'da kaos çıkarmak isteyen, molotofkokteyli atan ve maskelerle girmeye çalışanları koruyan da CHP İstanbul milletvekiliydi. Biz her ne surette olursa olsun, ülkemizdeki özgürlükleri korumaya kararlıyız. Herkes gösterilen yerde, gösterilen meydanda gösteri yapma hakkına sahiptir, bu özgürlüğü koruma altındadır. Nasıl sizler bugün, barış içinde, Bartın meydanını doldurdunuz ve saatlerce bizi beklediniz, isteyen herkes meydanlara çıkıp barış içinde gösteri yapabilir, propaganda yapabilir ama kim molotofkokteyli alırsa, kim yüzüne maske takarsa, bilsin ki biz bu ülkeyi vandallara bırakmayız" diye konuştu.



Davutoğlu, Türkiye'nin son 12 yıldaki kazanımlarını koruma adına, 7 Haziran'da yapılacak seçimin son derece kritik olduğuna dikkati çekti.



Bu seçimin, Türkiye'yi bu ikinci atılım dönemi ile birlikte dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına koyma seçimi olduğunu dile getiren Davutoğlu, meydandakilere yönelttiği "7 Haziran'da bu vandallara, teröristlerle işbirliği yapan bu CHP'ye, HDP'ye ders vermeye var mısın? 7 Haziran'da tekrar milli iradeyi hakim kılmaya var mısınız. İnşallah 7 Haziran'da Bartın'da 2'de iki yapmaya var mısınız?" sorularına "Evet" yanıtını aldı. Bunun üzerine Davutoğlu, "Bütün Türkiye'den bu ses yükseliyor" karşılığını verdi.



"ADIM ADIM ÜLKEMİZİ DOLAŞIYORUZ"


Davutoğlu, bugün Kastamonu ve Çankırı'da, dün Niğde'de, Aksaray'da, ondan önce de Rize, Artvin, Sivas, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt'da miting yaptığını hatırlatarak, "Adım adım ülkemizi dolaşıyoruz, bütün Türkiye'yi dolaşabilen, bütün Türkiye'de bu al bayrağı ve parti bayrağını dalgalandırabilen yegane parti AK Parti" dedi.



Meydandakilerin, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları üzerine Davutoğlu, "Biz, saatlerce bizi bekleyen Bartınlılar ile gurur duyuyoruz, her birinizle gurur duyuyoruz. Gözleri ışıl ışıl Bartınlılar ile gurur duyuyoruz. Sırtını yemyeşil dağlara, ormanlara, ufkunu Karadeniz'e vermiş Bartınlılar ile gurur duyuyoruz, Allah sizlerden razı olsun" ifadelerini kullandı.



Türkiye'nin 12 yıl içinde, "hasta adam" konumundan, büyük bir küresel güç haline geldiğini belirten Davutoğlu, "12 yıl önce Türkiye'de herhangi bir şekilde, hangi alanı alırsanız alın, tam bir kokuşmuşluk, çürümüşlük vardı. Türkiye, IMF kapısına borç için giden, izzetini kaybetmiş bir ülke konumuna getirilmişti" dedi.



"ŞİMDİ KENDİ TANKINI YAPAN BİR TÜRKİYE VAR"


"2002 Türkiyesinde piyade tüfeği bile yapamıyorduk, tanklarımızı yabancı ülkelerden alıyor, sonra İsrail'e o tankları modernize etmek için gönderiyorduk" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Şimdi buraya gelip milliyetçilik üzerine konuşanlara sorun bunları, 'Sizin döneminizde ülke bu haldeydi' deyin. Şimdi kendi tankını yapan bir Türkiye var. Altay tankını yapan parti, hangi parti? Kendi milli tüfeğimizi yapan hangi parti? İnşallah, Hürkuş'u 2018'de uçuracağız, eğitim uçuşu için ve 2020'de, sivil bölgesel uçağımızı yapıp uçuracağız. Yüzde 100 Türk yapımı. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Şimdi Bartınlılar bunu iyi bilir; 2002'de Bartın'da kaç ambulans vardı biliyor musunuz? Sadece 4. Bugün Bartın'da, 25 ambulans var. Ambulans helikopter, ambulans uçak var. Bütün Türkiye'de ambulans sayısı 2002'de 611'di. Şimdi ise 4 bin 387. Kılıçdaroğlu, matematiği öğrenip bu kıyası yapsın. Sadece ocak ayında 789 ambulansı bir günde devreye soktuk. İşte aradaki fark bu. 600 ambulanstan 4 bin 387 ambulansa. Uçak ambulans, helikopter ambulans, kar paletli ambulanslarla birlikte. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bartınlılar, doğalgazı Bartın'a kim getirdi, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Peki Bartın Üniversitesini kim kurdu, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar, Amasra Tüneli'ni kim açtı, AK Parti. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bartın'a 5 tünel açtık, 6 köprü ve viyadük. İnşallah şimdi, Zonguldak, Amasra, Kurucaşile, Cide yolunu da açıyoruz, Allah hayırlı eylesin, Batı Karadeniz'i birleştireceğiz inşallah. İşte ülkenin kaderi böyle değişiyor."



"TELAŞA KAPILDILAR VE BİZİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"


Gelecek dönemde yüzde 100 milli uçak, milli savaş gemisi, milli tank, milli aşı, milli piyade tüfeğinin yapılacağını ve yüzde 100 milli uzay ajansının kurulacağını aktaran Davutoğlu, meydandakilere "İşte yeni Türkiye bu. Bütün bunlarla birlikte Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek inşallah. Bartın, bu kutlu yolculukta bizimle birlikte yürümeye var mısın? Milli iradeye tuzak kuranlara, bir ders vermeye var mısın? Milli iradeyi hakim kılmaya var mısın? Yeni anayasayı tam anlamıyla sivil, demokratik bir anayasayı yazmaya var mısın? Türkiye'nin idari sistemini yeniden inşa etmeye var mısın?" sorularını yöneltti.



Meydandakilerden olumlu yanıt alan Davutoğlu, "İşte idealimiz budur. Bütün bu çarpık anlayışlardan Türkiye'yi çıkarıp, yeni Türkiye'yi inşa etmek. Yeni anayasasıyla başkanlık da dahil, yeni idari sistemiyle, yepyeni bir Türkiye ufukta görünüyor. Onun için telaşa kapıldılar ve bizi engellemeye çalışıyorlar" dedi.



"NEYİ SAKLIYORSANIZ AÇIKLAYIN, AÇIKLAYIN VE MİLLET GÖRSÜN"


CHP ile HDP arasındaki bu paslaşmayı, perde gerisinden "paralel" ve "paralelci yapıların" koordine ettiğine vurgu yapan Davutoğlu, şunları kaydetti:



"Bir bakıyorsunuz paralelcilerin buradaki sözcüsü, Diyarbakır Belediyesine arka kapıdan giriyor, orada HDP'li belediye başkanı ile görüşüyor. Sonra da diyorlar ki 'Nezaket ziyareti...' Aziz Bartınlılar, siz bir yere nezaket ziyaretine gittiğinizde, arka kapıdan mı girersiniz? Alnınız açık ön kapıdan girersiniz değil mi? Ama bunlar, sakladıkları bir şey var ki arka kapıdan giriyorlar. Neyi saklıyorsanız açıklayın, açıklayın ve millet görsün, açıklayamazlar. Ama siz buradan bir ses verebilirsiniz. Diyebilirsiniz ki ne tuzak kurarsanız kurun, 'AK Parti bu meydandadır'. 7 Haziran'da sandık sizin önünüze geldiğinde, bunların hepsinin hesabını soracaksınız inşallah. Size güveniyoruz. Bu ülkenin izzetini, onurunu koruyan AK Parti'ye, tekrar en güçlü desteği vereceğinize inanıyoruz."


#Ahmet Davutoğlu
#AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan
#Bartın
#miting
9 yıl önce