|

CHP ve HDP'nin selamladığı Çipras'dan AK Parti'ye övgü

HDP ve CHP'nin selam ve övgüler gönderdiği Yunanistan'ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras'ın Türkiye-Yunanistan arasındaki Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi sırasında, AK Parti'yi övdüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:42 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:03 - 28/01/2015 Çarşamba
Diğer

Yunanistan'ın ilk radikal sol partisi SYRIZA'nın seçimleri kazanması ile Yunanistan'ın yeni Başbakan'ı olan Aleksis Çipras'ın AK Parti'yi övdüğü ortaya çıktı.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun aralık ayında  Atina ziyareti sırasında gerçekleşen görüşmede Çipras, "AK Parti ile bizim görüşlerimiz farklı ancak sizin ülkenizde 13 yıldır yaptıklarınızı takdirle karşılıyoruz. Aynısını biz de yapmak istiyoruz" demişti. 


CHP ve HDP'den Çipras'a övgü

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Yunanistan'da yapılan seçimlerin radikal sol parti SYRIZA'nın kazanması hakkında "Yunanistan'daki seçimler bize göre son derece güzel" demişti. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise Yunanistan'da seçimleri kazanan Syriza'nın zaferini kutlamıştı. 


CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç da Syriza'nın kendileri için bir umut oluşturduğunu belirterek, "Ülkemizde bir Syriza modeli kurulmasının tohumlarını atmaya çalışacağız. Türkiye'de de gerçek bir 'sol ittifak' kurabilmek için Syriza temsilcileriyle bir araya gelebiliriz" diye konuşmuştu. 


Muhalefet partilerinin siyasette umut olarak gördükleri Aleksis Çipras ise AK Parti'nin 13 yılda gerçekleştirdiği demokratik değişimleri övgü ile karşıladı. 

#Yunanistan
#SYRIZA
#CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu
#Aleksis Çipras
#Çipras'dan AK Parti'ye övgü
9 yıl önce