|

CHP'de askeri sadece ben eleştiririm

Kılıçdaroğlu, 'asker kağıttan kaplan' diyen Süheyl Batum'u uyardı: “Ordu da eleştirilebilir ama önceki genel başkanımızın söylediği güzel bir söz var: Orduyu eleştirmek, ancak CHP Genel Başkanı katında olur.”

Tbmm
00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 00:48 - 9/02/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP'de askeri sadece ben eleştiririm
CHP'de askeri sadece ben eleştiririm

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'asker kağıttan kaplan' sözleri nedeniyle Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'u uyardı. Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasına değinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Sayın Başbakan bugün konuşmasında orduya da değinmiş, ordumuzu övmüş. Ne kadar samimi olduğunu bilmiyoruz. Bizi eleştirmiş... Önce şunu söyleyeyim, Sayın Başbakan eleştirebilir, eleştirisinde haksız olabilir ama ben Sayın Başbakan'dan şu samimiyeti beklerdim: Bizi eleştirdiğin gibi kendini de eleştirmeyi bileceksin. Eğer senin bir bakanın çıkıp da 'bu orduyla mı biz savaşa girecektik' der ve sen sesini çıkarmazsan sen orduya saygı göstermiyorsun demektir. 'Hiç kimse ordu üzerinden siyaset yapmaz.' Bu bize Mustafa Kemal'in verdiği mirastır. Bu mirası herkes özenle koruyacaktır. Her kurum eleştirilebilir, ordu da eleştirilebilir ama önceki genel başkanımızın söylediği çok güzel bir söz var: Orduyu eleştirmek, ancak CHP Genel Başkanı katında olur. Her yere gidiyoruz, her alana gidiyoruz, her alana girmeliyiz. beraber çalışmalıyız, ortak çalışmalıyız, tek ses çıkarmalıyız, ortak ses çıkarmalıyız. Eğer tek ve güçlü bir ses çıkarabilirsek halkın güvenini kazanmış oluruz. Biz halkımızı seviyoruz, onlara güveniyoruz.”

Başbakan'ın Cumartesi Anneleri ile görüşmesini doğru bulduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, faili meçhuller için samimiyetini ise test edeceklerini söyledi.



13 yıl önce