|

CHP'de bitmeyen hesap

CHP’nin bölge toplantısında partinin Antalya’da yerel seçimleri kaybetmesinin 1 numaralı nedeni olarak gösterilen Erdal Öner’in Kepez adaylığı gündem oldu. Dönemin Antalya’dan sorumlu milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger’den hesap sorulması, gerginliğe yol açtı.

Yeni Şafak
11:15 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 11:21 - 24/11/2014 Pazartesi
Diğer

Konyaaltı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katımıyla gerçekleşen ve Antalya, Burdur, Isparta, karaman ve Konya illerini kapsayan bölge toplantısında, İzmir Milletvekili Genel Başkan Başdanışmanı Erdal Aksünger de uzmanlık alanı bilişim koşunda sunum yaptı.


Aksünger sunumunun ardından partilerle sohbete başladı. Sohbette yer alan CHP’li Osman Koçoğlu, yerel seçim döneminde Antalya’nın sorumlu milletvekili olan Erdal Aksünger’e Erdal Öner’i sordu. Koçoğlu, AK Parti’den ihraç edilen ve 30 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’ye katılarak Kepez Belediye Başkan adayı olan Öner’in adaylığından Aksünger’i sorumlu tuttu. Başka partilerinin de dahil olmasıyla bir anda alevlenen tartışmada Koçoğlu’nun "Kepez’e gel, bir çay içelim de aklan" sözleri, tansiyonu daha da yükseltti. "Aklan" ifadesine oldukça sinirlenen Erdal Aksünger, "Ben yolsuzluk mu yaptım, hırsızlık mı yaptım. Neden aklanacakmışım ben. Bu işte benim hiçbir sorumluluğum yok" karşılığını verdi. Tartışmaya Aksünger’in yanında saf tutan bazı partililerin de dahil olmasıyla ortam gerildi, kavganın eşiğinden dönüldü. Olaylar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’a gitmek üzere otelden ayrıldıktan sonra yaşandı.


Diğer yandan hafta sonu CHP’nin Antalya kampı yapılacak. Kampa, İl Başkanı Cavit Arı’yla birlikte, ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları aileleriyle birlikte katılacak. Kundu’da bir otelde gerçekleşecek kamp 29 Kasım Cumartesi günü başlayacak ve bir dizi toplantının ardından pazar günü sona erecek. Kampa, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da davet edildi.

MİLLİYET
#chp
#antalya
#kemal kılıçdaroğlu
#erdal aksünger
#erdal öner
#kepez
9 yıl önce