|

CHP'nin kalesinde seçime katılım yüzde 55

İzmir'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da 2. bölgeden 57. sıra numarasıyla yer aldığı ön seçimlere katılımın, yüzde 55 civarında olduğu belirtildi.

Yeni Şafak
18:55 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 12:44 - 3/04/2015 Cuma
AA

CHP İl Başkanı Bedri Serter, oy kullanma süresinin bitiminin ardından gazetecilere açıklamasında, ön seçimin "demokrasi şöleni" şeklinde geçtiğini ifade etti.



Ön seçime katılan parti üyelerine teşekkür eden Serter, "Bugün bir kez daha gördük ki Türkiye'nin demokrasiyi özümsemiş, ortak akılla yönetilen, halkın ve üyelerinin sesine kulak veren tek partisi CHP'dir. Saat 17.00 itibariyle sandıklar kapandı, oy verme işlemi sona erdi ve örgüt son sözünü söyledi. Şimdi sonuçları bekliyoruz" diye konuştu.



Serter, İzmir genelinde ön seçime katılımın yüzde 55 civarında olduğunu kaydederek şöyle devam etti:



"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçime 2. bölgeden ön seçime girmesi, heyecanı daha da artırdı. Eskilerin sözüyle sandığa atılan değil, sandıktan çıkan oy önemlidir. Emin olduğumuz tek şey var, genel başkanımızın açık ara çıkacağını biliyoruz. 7 Haziran'da kendisini başbakan olarak göndereceğiz."



Bedri Serter, gün içinde görüştüğü Kılıçdaroğlu'nun başarı dileklerini sunduğunu, çalışmaların nasıl gittiğini sorduğunu dile getirdi.



İzmir'de, il genelinde iki seçim çevresinde toplam 37 merkezde kurulan 592 sandıkta, 129 bin 107 CHP üyesi oy kullanma hakkına sahipti.



#chp ön seçim
#chp seçim
#chp izmir oy oranı
9 yıl önce