|

CHP'nin tavrına eleştiriler çığ gibi büyüyor

Erdoğan'ın yemin töreni öncesinde milletvekilleri ile Meclis'e gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Çiçek'ten söz istedi, alamayınca da İç Tüzük kitapçığını fırlattı. Ardından da yanındaki CHP'li vekillerle birlikte Meclis'i terk etti. Bu provokasyona birçok isim sert tepki gösterdi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 28/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:02 - 28/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
CHP'nin tavrına eleştiriler çığ gibi büyüyor
CHP'nin tavrına eleştiriler çığ gibi büyüyor

CHP, 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi yine halkın iradesini yok sayıp ve çok sayıdaki yabancı devlet başkanın önünde provokasyona da imza attılar. Erdoğan'ın yemin töreni öncesinde milletvekilleri ile Meclis'e gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Başkanı Çiçek'ten söz istedi, alamayınca da İç Tüzük kitapçığını fırlattı. Ardından da yanındaki CHP'li vekillerle ile birlikte Meclis'i terk etti. Bu provokasyona birçok isim sert tepki gösterdi.

HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP'li Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı yemin töreni öncesi Başkanlık Divanı'na Anayasa ve İçtüzük kitapçığını fırlatmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

NEZAKET ÖTESİ BİR DURUM

Demirtaş; 'Böylesine bir günde protesto veya katılmama gibi bir tavır anlaşılırdır, parti kararı olarak yapmışlarsa ona saygı duyarız ama kitapçık fırlatma nezaket ötesi bir durumdur" dedi.

"CHP'NİN BU TAVRI ASLA KABUL EDİLEMEZ"

Numan Kurtulmuş, CHP'nin genel kuruldaki tavrını sert sözlerle eleştirdi. Kurtulmuş "CHP'nin bu tavrı asla kabul edilemez. Hiçbir demokratik ülkede bu kabul edilemez. Çok çirkin bir hareketti. CHP bu kafayla halka gittiğinde asla bir Cumhurbaşkanı çıkartamaz. Töreni bu şekilde sabote etmeye çalışmak, CHP'ye oy veren kitlenin gözünde bile CHP'yi düşürecektir. Sanırım Ahmet Necdet Sezer'in Ecevit'e kitapçık fırlatmasını hatıdladılar. Bir kitapçık fırlatırız da kriz çıkarırız dediler. Türkiye artık öyle kolay kolay krizlerle karşı karşıya kalmayacak bir ekonomi yapıda. CHP'ye de dostça tavsiyede bulunuyorum. Şu eski Türkiye alışkanlıklarından vazgeçsinler" ifadelerini kullandı.

"BU TARİHİ GÜN MİLLETİN ESERİDİR"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreninde Anayasa kitapçığı fırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'a sert tepki gösterdi.

Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran İşler, 'Bugün Meclis'te tarihi bir günü yaşadık. Millet tarafından ilk defa seçilen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yemin etti. 'Muhtar bile olamaz' manşetleri atılan Recep Tayyip Erdoğan, milletin oyları ile Cumhurbaşkanı seçilip Meclis'te yemin etti. Bu tarihi gün milletin eseridir' dedi.

"NAHOŞ BİR MANZARA"

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, KKTC Cumhuriyet Meclisi Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy, KKTC eski Tarım ve Orman Bakanı Kenan Akın ve beraberindeki heyetle Meclis'teki makamında bir araya geldi. KKTC'li heyetin cumhurbaşkanlığı yemin töreni için geldiklerini belirten Ünal, "Güzel bir şey yaşadık. İlk defa milletten yetkiyi almış bir cumhurbaşkanı yemin törenini gerçekleştirdi. Bu Meclis ilk defa buna şahit oldu. Nahoş bir manzara da yaşandı" şeklinde konuştu.


10 yıl önce