|

Çiçek: Bu oyunlara gelmemek lazım

TBMM Başkanı Çiçek, "Bir ülkenin yargısının ve ordusunun yedeği yoktur. O nedenle Türkiye'de yargının müdahalelerden kendisini koruması, kollaması ve asli görevine dönmesi lazım" dedi. Çiçek, Türkiye Cumhuriye Devleti'nin, sadece PKK terör örgütü değil, arkasındakilerle de uğraştığına işaret ederek, "Bu oyunlara gelmemek lazım" dedi.

Yeni Şafak
10:07 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 07:10 - 22/05/2015 Cuma
AA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Ensar Vakfı Ankara Şubesi'nce düzenlenen "Ensar Buluşmaları" konferansında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin belli bir süreden beri hukuki alanda ciddi bir istikrarsızlık yaşadığını söyledi.



Yargının bu haliyle yoluna devam edemeyeceğini ifade eden Çiçek, "Canını dişine takmış ve sağlanan imkanlarla adaleti tevzi etmeye çalışıyor. Ama işte bu tabloyu bozan, sıkıntılı hale getiren bir kısım gelişmeleri de yaşadık ve yaşıyoruz" dedi.



Bir ülkenin yargısı ile ordusunun yedeği olmadığına dikkati çeken Çiçek, şöyle konuştu:



"Bunlar bir devlet için olmazsa olmaz temel kurumlardır. O nedenle Türkiye'de bir an evvel bu yargının içeriden ve dışarıdan müdahalelerden kendisini koruması, kollaması ve asli görevine dönmesi lazım. Hukuka göre karar vermesi lazım. Mensubiyetine, ideolojisine, ön yargısına göre değil. Hak, hukuk neyi gerektiriyorsa onu yapması lazım. Yargı şantaja alet olmamalı, yargı bir kısım kirli işlerin aleti olmamalı. Bunlar oldu mu derseniz? Geriye dönük şu 3-4 yıllık tartışmalara bir bakın. Şu 4 yılın en sıkıntılı, en çok üzerinde konuşulan 2 tane davası vardı. Meclis Başkanı olduk bununla başladık, halen bununla... Günlerce bu toplum travmalar yaşadı, sıkıntılar yaşadı. Ama sonuçta bu kararların hepsi sil baştan oldu, başa döndük."



Çiçek, usulsüz dinlemere ilişkin, "Nedir bu usulsüz dinlemeler? Kim ne hakla. Bunu dinleyip ne yapacaksın? Dinlediğin anda bunun arkasında bir kullanım vardır. Bu dinen, ahlaken, hukuken doğru değil. Bir yargı ve devletin güvenlik birimleri böylesine bir kepazeliğe asla alet edilemez" diye konuştu.



"Arkasında yatan Türkiye'nin gelişmesini engellemek"


Çiçek, Türkiye Cumhuriye Devleti'nin, sadece PKK terör örgütü değil, arkasındakilerle de uğraştığına işaret ederek, "Bu oyunlara gelmemek lazım. Bugün PKK'nın arkasında kim varsa, hangi ülkeler varsa Ermeni soykırım yalanının ve iftirasının arkasında da aynı ülkeler, aynı adresler vardır. O nedenle bir an evvel iç politika kavgalarından, çekişmelerinden kurtulup dışımızda olup bitenlere biraz daha bakmamız lazım" dedi.



"Başka alanlarda yapacağımız işler var"


Çiçek, konuşmasının ardından, konferansa katılanlardan bazılarının "3. dönemin sonunda ülkeye nasıl hizmet etmeyi düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine, bunun Türkiye siyasetiyle ilgili bir konu olmadığını, sadece partilerinin iç dinamikleri ve iç tutarlığı açısından aldığı bir karar olduğunu söyledi.



Bunun siyasetin tüm alanını sıkıntıya sokan bir karar olmadığına sadece milletvekili seçimini engelleyen bir karar olduğuna işaret eden Çiçek, Ülke hayrına bildiklerimizi, düşündüklerimizi söylemeye devam ederiz. Başka türlü alanlarda yapacağımız işler var. Onları yapmaya devam ederiz. Milletvekili olmamız gerekmiyor. Zaten onu da yeteri kadar olduk" diye konuştu.



#BMM Başkanı Cemil Çiçek
#Ensar Vakfı Ankara Şubesi
#Yargı
#terör
#pkk
9 yıl önce
default-profile-img