|

Çiftçilerimizin ümitleri ile oynuyorlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştirerek, “Akaryakıt fiyatlarını indireceklerini söyleyerek çiftçilerimizin ümitleri ile oynuyorlar" dedi.

Yeni Şafak
20:38 - 4/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:58 - 4/05/2015 Pazartesi
IHA

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin (KOSB) 13'üncü Olağan Genel Kurulu'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştirerek, “Akaryakıt fiyatlarını indireceklerini söyleyerek çiftçilerimizin ümitleri ile oynuyorlar" dedi.


Bir otelde düzenlenen genel kurula, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri milletvekili adayları ve sanayiciler katıldı.


Genel kurulda konuşan Bakan Yıldız, “KOSB hiç şüphesiz Türkiye'nin en örnek olabilecek ve pilot bölge seçilebilecek örnek bir sanayi bölgesidir. Elektrik üretiminden tutun ki arıtmaya kadar Kayseri Organize Sanayi Bölgesi yerini almış olacak. Sanayinin az gelişmiş olduğu yerlerde kümeleşen ve prensiplerini alan organize sanayi bölgeleri oluşuyor. 7 megavatlık tek başına güneş tesisleri burada alınmış oluyor. Bunu iftiharla anlatıyorum. Türkiye yenilenebilir enerji kaynaklardan bir tanesini Kayseri'de buldu. Bir yerde elektrik üretebiliyorsa olduğu yerde üretmeye inanırız. O yüzden Kayseri OSB bu prensibe itina göstermiş olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Organize sanayiler için geçtiğimiz hafta bakanımızın ekibi ile beraber yaptığımız toplantıda güzel kararlar alındı. Doğalgaz götürü 22 ilde 25 ilde organize sanayi bölgesine doğalgaz götürülecek" dedi.


Yıldız, “Özellikle Türkiye'nin sanayi istikrarına duymuş olduğunuz güvenden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye'nin birçok petrol kaynakları olan ülkelere göre çok ciddi avantajları oldu. Birçok ülke var ki petrol fiyatlarının düşmesi ile o ülkelerin hükümetlerine çok ciddi olumsuzlukları oldu. Bizim çok ciddi doğalgaz kaynaklarımız yok. Biz ülkemizin dezavantajlarını bu ülkenin istikrarına duyulan güven ile fırsata dönüştüren bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.


Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştiren Bakan Yıldız, “7 haziran seçimleri yaklaştı. Önemli bir dönüm noktasına geldik. Yalnızca hükümetin üyesi olduğu için söylemiyorum. Türkiye'nin birçok yerlerinde ki yaşanan sıkıntının yaşanmaması için bu iktidarın devam etmesine inanıyorum. Çaylarını ve kahvelerini içerken verilen vaatlerin insanlarımızın samimi görmediğine inanıyorum. Elektrikte en ucuz 3 ülkeden bir tanesidir. Biz bunları boş vaatlerle yapmadık. Gerçekçi vaatler ile yaptık. Akaryakıt fiyatlarını indireceklerini söyleyerek çiftçimizin ümitleri ile oynanmaktadır. 1.82 TL'ye mal ettiğiniz motorini söylediğiniz fiyatlara vermek bu söz konusu olamaz. Bu KDV ve ÖTV'den vazgeçtik ama geçen yıl toplanan verginin yol, su, köprü ve sosyal donatılara harcanan para olduğunu bilmemiz lazım" şeklinde konuştu.


Bakan Fikri Işık ise, “Sanayi Bakanlığı olarak 3 temel konumuz var. Bunlardan birisi yerli üretimdir. Ölçek bakımından ne üretebiliyorsak yerli üretebilmeliyiz. Ürettiğimiz ürünün yenilikçi olması da kaçınılmazdır. Yenilikçi ürün üretmek önceliğimiz olmalıdır. Üretirken de havayı, suyu ve toprağı kirletmemeliyiz. Yerli, yenilikçi ve yeşil anlayışımızı sanayi anlayışımızın merkezine oturttuk. Burada da organize sanayi bölgeleri önemli bir yer tutuyor. OSB'ler Türkiye'nin değil dünyanın gıpta ile baktığı projelerdir" diye konuştu.


Bakan Işık şunları söyledi:


“Pek çok ilimizde Kayseri OSB gibi örneklerimiz var. Pek çok ülke heyetleri Türkiye'ye geldiğinde OSB'leri gezmek istiyor. Bundan sonra bu modelin yeni nesil OSB'ler ile süslendirilmesini hedefliyoruz. Türkiye'de 280 OSB var. 2002-2014 yılları içinde 80 OSB kuruldu. 89 tane daha OSB projesi var. Kayseri'de de 3 OSB'miz var ve 4'üncü OSB'nin çalışmaları da yürüyor. Türkiye enerjide dışa bağlı bir ülke. Enerjide kendine yeten bir ülke olsak, cari açık diye bir problemimiz kalmıyor. Bizim için en önemli öncelik enerji tasarrufudur. Türkiye'de kullanılan elektriğin yarısı sanayide tüketiliyor. Kullanılan elektriğin yüzde 35'i sanayi motorlarındadır. Sadece elektrik motorlarını verimlileri ile değiştirdiğimiz de Türkiye yılda 8 milyar TL tasarruf edecek."

#KOSB
#Taner Yıldız
#Fikri Işık
9 yıl önce