|

Çocuklara kıymayın efendiler

TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan çocukları kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, onların gözlerinde korkuyu değil ümidi görmek istediğini belirterek, “Dünyaya hep birlikte sesleneceğiz, çocuklara kıymayın efendiler” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:08 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çocukların gözlerinde korkuyu değil ümidi görmek istediğini ancak geçen her dakika, her saat ve her günün çocukların gözlerinden yeni yaşların döküldüğünü gösterdiğini belirterek, dünyaya “Çocuklara kıymayın efendiler” diye seslendi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğine katılan çocukları kabul etti.



MASUMİYETİN SİMGESİ


Gösterilerin ardından çocuklara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına “Yurt dışından gelen çok kıymetli misafirlerimiz, misafirimiz olduğunuz, 23 Nisan sevincimizi paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek başladı. Bu güzel bayramı dünya çocuklarıyla paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki çocuklar ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutladı. Çocuğun, dünyanın her yerinde masumiyetin simgesi olduğuna işaret eden Erdoğan, “Sizlerin masumiyeti bizi daha aydınlık, daha müreffeh bir gelecek inşa etme konusunda teşvik ediyor, yönlendiriyor” ifadesini kullandı.



KORKU DEĞİL ÜMİDİ GÖRMEK İSTİYORUZ


Çocukların yüzüne endişe değil tebessümün yakıştığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “O minicik yürekler acıyla değil sevgiyle dolu olmalıdır. Çocukların gözlerinde korkuyu değil ümidi görmek istiyoruz. Maalesef geçen her dakika, her saat, her gün çocukların gözlerinden yeni yaşların döküldüğünü bize gösteriyor, kalplerinde yeni yaralar açılıyor” değerlendirmesini yaptı.


Tüm dünyaya “Çocuklara kıymayın efendiler” diye seslenen Erdoğan, çocuklardan da bu cümleyi tekrarlamalarını istedi.



EN ÖNEMLİ HEDEF ÇOCUKLARI GELECEĞİYDİ


23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmesinin yanı sıra milli egemenliğin temellerinin de atıldığı çok önemli bir bayram niteliği taşıdığını dile getiren Erdoğan, "O büyük mücadeleyi yürüten kadrolar, kendilerinden ziyade çocukların özgür ve müreffeh geleceğini düşünüyorlardı. Meclisimizi çocuklarla birlikte ve çocuklar için açtılar.”



Miniklere şarkı hediye etti


Programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği üzerine dünya çocuklarına armağan olarak hazırlanan “Mavi Bulut” şarkısı da ilk kez çalındı. Sinan Akçıl'ın sözünü yazdığı ve bestesini yaptığı, TRT İstanbul Radyosu Çok Sesli Müzikler Çocuk Korusu ile seslendirdiği şarkının klibinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklarla çekilen fotoğraf ve görüntüleri de yer aldı. Şarkıda, Atatürk'ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözü yabancı dillerde söylendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ve çocuklarla, sahnede şarkıya eşlik etti. Bosna-Hersek, Kolombiya, Bangladeş ve Filistin'den gelen çocukların halk oyunu gösterisi sunduğu programda, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da bulundu.


#erdoğan
#23 nisan
#çocuk bayramı
9 yıl önce