|

Çözüm bir hafta içinde netleşecek

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş çözüm sürecinde önemli bir aşama katedildiğini ama asıl 1 hafta sonra herşeyin netleşeceğini söyledi. Demirtaş Kandil'den gelen mektubun İmralı'ya ulaşacağını bundan sonra nihai sona gelinebileceğini kaydetti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 10/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 22:13 - 10/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Çözüm bir hafta içinde netleşecek
Çözüm bir hafta içinde netleşecek

Dicle Üniversitesi'nde olan olaylara ilişkin BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş "yakın zamanda üniversitelerde böyle şeylerin olabileceğini haber aldık. Teşkilatımıza sükunet istedik. Bu tür dönemlerde başka hesapları olanları olayları kullanmak isteyebilirler. Bu olayları sokağa taşımak isteyenler çıkabilir" dedi.

CNNTürk kanalına konuşan Demirtaş üniversitedeki olayların Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlemek isteyen öğrencilere müdahale etmek isteyenler tarafından çıkartıldığı sorusuna Demirtaş şu yanıtı verdi: "Diyarbakır'da her yıl Kutlu Doğum kutlamalarına katılanların büyük bir kısmı BDP'lidir. Buradaki olayların bir kantinde başlayan bir olay olduğunu düşünüyoruz. Bu olaylara dışarıdan satırlı kişiler müdahale etmiştir. Sosyal medyada sahte hesaplar açarak çatışma ortamı çıkartıldı."

Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın bütün bu süreçten sorumlu kişi olduğunu söyledi. Sürecin başında "gerekirse baldıran zehiri içeriz" diyerek Erdoğan'ın kararlı bir duruş gösterdiğini ifade eden Demirtaş "Süreç güçlü bir duruş ile başladı" diye konuştu.

"Bir pazarlık var mı?" sorusuna Demirtaş "Hayır" yanıtını verdi. Demirtaş "Biz barışa güveniyoruz. Eğer Ak Parti düşmanlığı yaparsak çözüme karşı olsaydık bu fırsatlar kaçardı. O zaman öleceklerin insanların eli yakamızda olur. Bu siyaset değil siyasetsizliktir" dedi.

"Kandil ile Öcalan arasında hiçbir tereddüt yoktur ve arkasındadır" diyen Demirtaş ş çözüm sürecinde önemli bir aşama katedildiğini ama asıl 1 hafta sonra herşeyin netleşeceğini söyledi. Demirtaş Kandil'den gelen mektubun İmralı'ya ulaşacağını bundan sonra nihai sona gelinebileceğini kaydetti.

11 yıl önce