|

Çözüm sürecini kurban etmeyiz

IŞİD bahanesiyle sokakların terörize edilmesine sert tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, 'Bu devleti ve hukuk düzenini hiçbir şeye feda etmeyiz. Hiç kimse kamu düzenini bozmaya kalkmasın. Çözüm sürecini vandalizme kurban etmeyiz' dedi

Ayfer Mallı
00:00 - 9/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:30 - 8/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Çözüm sürecini kurban etmeyiz
Çözüm sürecini kurban etmeyiz

Başbakanlık'ta 3.5 saat süren güvenlik toplantısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu: Türkiye demokratik hukuk devletidir. Demokratik hakları kullanma iddiasıyla kurulan bir partinin (HDP) demokrasi dışı çağrı yapması yanlıştır. Kimse hukuk üstünde değildir. Hukuku korumak tüm siyasi partilerin görevidir. Yurtdışında yaşanan acılı olaylara en insani tepkiyi Türkiye verdi. Kobani'deki olaylar yüreğimizi sızlatmıştır. 200 bin kardeşimiz bize sığındı. Vandalizmi yapan şiddet meraklılarına sığınmadı. Şiddet olaylarını yaratanların istediği olsa bu kardeşlerimiz Türkiye'ye sığınamazdı.

İKİ YÜZLÜLÜĞÜ BIRAKIN

Biz bu devleti, hukuk düzenini hiçbir şeye feda etmeyiz. İki yüzlülüğü herkesin bırakması lazım. Sanki Kobani olayları ve Suriye olayları yeni başlamış ve Türkiye sessiz kalmış gibi itham etmek kimsenin haddi değildir. Kobani zulmüne nasıl karşı çıkmışsak bu vandalizme de karşı çıkacağız. Hedef Gezi'de yapamadıklarını yapmaksa milletimiz bunları görüyor. Milli iradeyi korumak görevimizdir.

TEK TEK HESAP SORULACAK

Sakın ola ki kargaşa ortamına sürüklenmeyin. Güvenlik toplantısına gerekli talimat verildi. Kamu düzeni sağlanacak. Çözüm süreci ile kamu düzeni birbirinin alternatifi değildir. Hiçkimse çözüm sürecinin arkasına saklanarak kamu düzeni üzerinde herhangi bir manipülasyona, provokasyona izin veremez. Hiçbir vandalizme çözüm sürecini kurban etmeyiz. Emniyet ve huzur için ne gerekiyorsa yapılacak. Kimse hesap sorulmayacağını düşünmesin. Tek tek hesap sorulacak.

O TWEET'İ NEDEN ATTI

HDP'ye sesleniyorum. Siyasi parti kimliği altında huzur bozmaya kalkarsanız bunu izah edemezsiniz. Bu çağrıyı yapanlar hatalarının altında kaldılar. Ana muhalefet partisine de sesleniyorum. Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcısına sormalıdır. O tweet'i neden attı? Halkı sokağa neden çağırdı?

VEBAL 5 ÜLKENİN ÜZERİNDE

Uluslararası toplumdaKobani'de yaşananları çözme sorumluluğu Türkiye'nin omuzlarındaymış gibi bir kanaat yayılmaya çalışılıyor. 3,5 senedir, 300 bin insanın ölümüne, kimyasal silahlara, scud füzelerine, varil bombalarına sessiz kalanlar, Türkiye'nin bu meseleyi çözmesi gerektiği gibi uluslararası bir algıyı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu gelişmelerin vebali öncelikle BM Güvenlik Konseyi'nin ve daimi 5 üyenin üzerindedir. Kendi veballerini bir kenara koyarak, Türkiye'yi sorunun parçasıymış gibi yansıtmaya çalışanlar uluslararası vicdanın elinden kurtulamazlar.

3.5 saatlik zirve

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 15 günde bir toplanan Güvenlik Toplantısı'nın ana gündem maddesi Kobani'ye yönelik IŞİD saldırıları ve sonrasında gelişen olaylar oldu. 3 saat 15 dakika süren toplantıya Emniyet Genel Müdür Celalettin Lekesiz ilk kez katılırken, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın olmadığı öğrenildi. Güvenlik tedbirlerinin tavizsiz uygulanması vurgulanan toplantıya komutanların çantalarının yanı sıra harita ile geldikleri görüldü.


10 yıl önce