|

Çözüme sabotaj

Adalet Bakanı Bozdağ, Kürtçe eğitimin yasalaşmasına rağmen, son günlerde gerginliğin tırmandırılmak istenmesini çözüm sürecine karşı başlatılan bir ''algı operasyonu'' olarak değerlendirdi. Bozdağ, ''Yasal düzenlemeyi bu işin önünü açmak için yaptık. ''Kafama göre okul açıyorum, öğrenci alıyorum'' denilirse, orası hukuk devleti olmaz'' ifadelerini kullandı

Diyarbakır
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:25 - 17/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Çözüme sabotaj
Çözüme sabotaj

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır''da bir kaç gündür devam eden Kürtçe eğitim tartışmalarına ilişkin, ''Bunun bir algı operasyonu olduğunu düşünüyorum. Çözüm sürecine karşı olan çevrelerin de katkısıyla halkı, bu sürecin ve hükümetin aleyhine dönüştürmek için bir çaba olduğunu düşünüyorum'' dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır''a gelen Bozdağ, valiliği ziyaretinde, gazetecilerin ''Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen ''okul'' çözüm sürecinde bir yol kazası mı?'' sorusu üzerine hükümetin sürece büyük önem verdiğini vurguladı.

ÖZEL EĞİTİMDE SERBEST

Özel öğretim kurumlarında Kürtçe eğitim yapılmasına imkan veren düzenlemenin son demokratikleşme paketi içerisinde yasalaştırıldığını hatırlatan Bozdağ, bunun Türkiye için tarihi bir adım olduğunu aktardı. Kürtçe eğitimine imkan veren dersler koyarak çocukların anadillerini okulda öğrenme imkanı bulmasını istediklerini ifade eden Bozdağ şunları kaydetti:

SAMİMİYETLERİNE İNANMIYORUM

''Doğru olan bu adımların işlemez olduğunu göstermek değil, bu adımların yasal çerçevede işlediğini göstermektir ve bu konuda samimi adımlar atmaktır. ''Okullar kapatıldı'' diyenlerin samimi olarak bu meseleye sahip çıktıklarını düşünmüyorum. Samimilerse Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı''na müracaat ederler'' şeklinde konuştu. Bozdağ, ''Yasal düzenlemeyi bu işin önünü açmak için yaptık. Bunu istismar edenler olacaktır. Her zaman olduğu gibi. Zamanla bu iş rayına oturacaktır. Bu konuda okullar ülkemizin değişik yerlerinde eğitime katkı verecektir'' ifadesini kullandı.

Cezaevine biz talibiz

Bakan Bozdağ''ı ağırlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, ''Diyarbakır Cezaevi''nin müze yapılmasına talibiz. Umarım Adalet Bakanlığı bu alanın belediyemize tahsisi konusunda bir yaklaşım gösterir. Çünkü tüm Türkiye''nin buna ihtiyacı var'' dedi. Kışanak, bu talebi önümüzdeki günlerde yazılı olarak Adalet Bakanlığı''na ileteceklerini aktardı.


10 yıl önce