|

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'na dava açacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayına yönelik iddialarıyla ilgili manevi tazminat davası açılacağını söyledi.

Yeni Şafak
18:53 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:47 - 1/06/2015 Pazartesi
AA

Özkaya, Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı Sarayında altın kaplama klozetler ve bardaklar bulunduğu" iddia ettiğini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu'nun beyanıyla ilgili olarak mahallinde keşif yapılması suretiyle iftira attığı ve yalan söylediğinin tesbiti ve bu nedenle manevi tazminat davası açacağız" dedi.



Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın davetine cevap veremedi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde altın kaplama klozet ve bardaklar bulunduğunu iddia etmiş, bu iddiasını birçok yerde tekrarlamıştı. İddialara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı'na davet etmiş, iddiasını ispatlaması halinde görevinden istifa edeceğini söylemiş ve CHP liderine mektup göndermişti.



CHP'den mektuba verilen cevapta, Kılıçdaroğlu'nun iddiasıyla ilgili bir açıklama bulunmazken, "sarayın kaçak olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun bu saraya gitmeyeceği" belirtilmişti.



"Temizledin de mi biliyorsun"


Bugün Erzurum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun davetine karşılık gelemediğini ifade etmiş, "Bunlar en sonunda bana şunu dedirtecek: Ey Kılıçdaroğlu, ne zaman Beytepe Külliyesinin temizliğini yaptın da bunların altın suyundan klozet olduğunu öğrendin. İki; o zaman bunun kılavuzu berbat. Kılavuzu karga olanın vay haline" sözleriyle tepkisini dile getirmişti.








#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
9 yıl önce