|

Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini bu ülkelere yapacak

Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, görevi devralmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini 1 Eylül'de Kıbrıs'a 3 Eylül'de Azerbaycan'a yapacak.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 30/08/2014 samedi
Güncelleme: 15:19 - 30/08/2014 samedi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini bu ülkelere yapacak
Cumhurbaşkanı ilk ziyaretini bu ülkelere yapacak

Halkın oyu ile Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, görevi devralmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini 1 Eylül'de KKTC'ye gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, 1 Eylül 2014'te yapacağı ziyarette Erdoğan'a bir heyet eşlik edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaret vesilesiyle, Kıbrıs konusundaki son gelişmeler ve KKTC ile işbirliğinin ileriye götürülmesi hususlarında KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu başta olmak üzere devlet ve hükümet yetkilileriyle görüşmelerde bulunacak.

AZERBAYCAN ZİYARETİ

Erdoğan daha sonra 3 Eylül'de Azerbaycan'a geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aliyev ile yapacakları görüşmelerde, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin çeşitli veçheleri ile iki ülke arasındaki işbirliği konularının yanı sıra Türkiye ve Azerbaycan'ın ortak ilgi alanına giren uluslararası ve bölgesel gelişmelerin ele alınması öngörülüyor.

Erdoğan'ın ziyaretinin, gücünü derin tarihi ve insani bağlardan alan ve iki ülke halklarının ortak çıkarları doğrultusunda her alanda hızla gelişmekte olan örnek nitelikteki Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin daha da ileriye taşınması için önemli bir fırsat oluşturacağı belirtiliyor.

NATO ZİRVESİ VE BM GENEL KURULU'NA KATILACAK

4-5 Eylül'de NATO zirvesine katılmak üzere Galler'e geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 21-26 Eylül tarihleri arasında ABD'de düzenlenecek olan BM Genel Kurulu'na katılacak.

il y a 10 ans