|

Cumhurbaşkanı'ndan TÜSİAD Başkanı'na cevap

Erdoğan, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi'nde yaptığı konuşmada, kendisinden önce konuşan Başkan Haluk Dinçer'e cevap verdi. Erdoğan ""Türkiye'de ötelenmiş, itilmiş az önce de hani kutuplaşmalar deniliyor ya hatta unutulmuş kesimler vardı. Hepsinin elinden tutmanın gayreti içinde olduk" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 18/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:30 - 18/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı'ndan TÜSİAD Başkanı'na cevap
Cumhurbaşkanı'ndan TÜSİAD Başkanı'na cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Darbelerle engellenen Türkiye ekonomisine vurgu yapan Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanım kutuplaşmaların önüne geçin" diyen TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'e cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 Kasım 2002'de, o dönem genel başkanı olduğu siyasi partinin, ardından da Başbakanlık görevini 12 yıl üstlendiği hükümetlerin en başta yaşanan kısır döngüyü kırmanın mücadelesi içerisinde olduğunu anlattı.

O zaman göreve gelirken "Herkes kazanacak, Türkiye kazanacak" dediklerini dile getiren Erdoğan, 77 milyonun hep birlikte kazanması, Türkiye'nin adalet içinde kalkınmasının en önemli hedefleri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de ötelenmiş, itilmiş az önce de hani kutuplaşmalar deniliyor ya hatta unutulmuş kesimler vardı. Hepsinin elinden tutmanın gayreti içinde olduk. Terk edilmiş, unutulmuş, ihmal edilmiş bölgeler vardı. 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının tamamının inşa ve ihyası en önemli hedefimiz oldu. 77 milyonluk milletimiz hedefimiz oldu ve her birine ulaşmanın çabası içinde olduk. Bırakınız köyleri, şehirlere dahi hizmet gitmezken köylere, mezralara kadar hizmet götüren bir anlayışı hakim kıldık. Ben o dönemde yaptığım Başbakanlıkla mezraların tabi tümüne gidemezdim. Ama mezralara ulaşan bir Başbakan oldum, köylere ulaşan bir Başbakan oldum. Eğer büyükşehir reformunu yaptıysak, bunu yapmanın da tek sebebi, ilçelerin daha ideal noktaya gelmesi, köylerin mahalle anlayışına gelmek suretiyle şehirleşmede farklı bir ivmeyi yakalamasıydı. Şimdi inanıyorum ki, bu 30 büyükşehirle birlikte Türkiye nüfusunun yüzde 75'ine ulaşacak olan Türkiye'de modernleşme çok daha süratle gerçekleşecektir."

10 yıl önce