|

Darbecilere bel bağlama

Sercan Küçükşahin
00:00 - 2/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:27 - 2/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Darbecilere  bel bağlama
Darbecilere bel bağlama

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'ın Pazartesi günü Eskişehir'de darbe hevesi içeren "Biz zannettik ki ordumuz var. O güçlü ordu bizi korur. Artık TSK vesaire yerine Türk silahsız kuvvetleri var. Siz Türk silahsız kuvvetlerisiniz. Bu yüzden durmadan çalışacağız" sözlerine tepki yağdı.

Sivas Baro Başkanı Mustafa Coşkun, ismi darbeci baroya çıkan İstanbul Barosu Başkanı'nın açıklamalarının "utanç verici" olduğunu belirterek, "Darbeci baro söyleminin yerine oturduğunu" söyledi. Coşkun şunları kaydetti: "Kocasakal'ın bu tarz söylemleri daha önce bu darbecilerle iş birliği içinde olduğunun itirafıdır. Hukukun yanında yer alması gereken bir kurumun bu şekilde davranması halkımız açısından da korku verici bir sonu göstermektedir. Bir baro başkanına yakışmayacak bu söylemler Kocasakal'ın darbecilere bel bağladığını açık göstergesidir."

EN BÜYÜK HAKARETTİR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünün dış düşmanlara karşı kullanılmasında ortaya çıkacağını belirten Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, "Bizim ordumuz gözbebeğimizdir. Bizim ordumuz güçlüdür ve bu gücünü ancak düşmanlara karşı kullanacaktır. Ordumuzu iç siyasetin malzemesi haline getirmek ancak ve ancak o gözbebeğimize en büyük zararı verecektir. Ordumuz iç siyasetin malzemesi yapılmamalıdır. Bu ordumuza yapılacak en büyük haksızlıktır" şeklinde konuştu.

12 yıl önce