|

Davutoğlu Fidan için konuştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında ortaya atılan iddialar için 'kara propaganda' dedi.

.
00:00 - 17/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:00 - 17/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Davutoğlu Fidan için konuştu
Davutoğlu Fidan için konuştu

Kurban Bayramı'nı memleketi Konya'da geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün Karapınar İlçesi'nde bir düğün salonunda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Konya Valisi Muhammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de eşlik etti.

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Bakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Nasıl bu topraklarda ezelden kardeşlik hüküm sürmüşse, rabbimize, tarihe ve milletimize ahdediyoruz ki, bu kardeşlik ebediyete kadar sürecek. Kimse bu kardeşliğe herhangi bir fitne imkanı bulamayacak. Bu kardeşlik ebediyete kadar bu topraklarda devam edecek."

Misyonlarının kardeşlik olduğunu vurgulayan Bakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Onun için çözüm sürecini işletiyoruz. Bütün dünya satında ülkemizin tanıtımı için gayret sarf ediyoruz. Gece ve gündüz büyük bir çaba ile bu aziz milleti insanlık huzurunda hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz."

Kara propaganda

Son dönemde Türkiye'de değişik kampanyalar yürütüldüğünü belirten Davutoğlu, "Yürütülen bu kampanyaların esas, hedefi sadece kişiler değildir. Sayın başbakanımıza ve MİT müsteşarımıza, değişik mevkiilerdeki arkadaşlarımıza yürütülen kampanyaların esası yürütülen misyondur. Bu ülkeye gösterilen hedeftir. Biz bu kampanyalara karşı aslında sadece siyasetimize ve bu anlamda siyasetin gereği olarak yürüttüğümüz günlük çabalara değil, bütün millete sahip çıkarak tekrar tekrar vurgulayacağız ve diyeceğiz ki, bu yürüyüş devam edecektir."

Davutoğlu, daha sonra Ereğli İlçesi'ne geçerek bir dinlenme tesisinde düzenlenen bayramlaşmaya katıldı.

11 yıl önce