|

Davutoğlu: Maskelerini tek tek indireceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Trabzon İl Kongresi'ne katıldı. AK Parti kongresinin 'vefa kongresi olduğunu belirten Davutoğlu, "Onlarınki gerilim kongresiydi, bakın kaç aydır bir fırtına yaşıyorlar, maskelerini indirmeye devam edeceğiz, bizim tek ittifakımız milletle" dedi.

15:39 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:56 - 20/12/2014 Cumartesi
AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek Trabzon İl Kongresi'nde konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle; 


Davutoğlu, "Aziz Trabzonlular, bizim her şehrimiz, bizim için önemlidir. Ancak Trabzon'un şöyle bir ayrıcalığı var. Gittiğiniz her yerde bir Trabzonlu görürsünüz, çünkü Trabzonlular yerinde durmayı sevmez." dedi. 


"Biz, hiçbir engel karşısında yürüyüşümüzü, akışımızı değiştirmedik. İçerde ve dışarda nice mücadeleler verdik."


Bizim kongremiz 'vefa kongresiydi'

"Kars'tan Kırklareli'ne, Van'an Bilecik'e, Trabzon'dan Nevşehir'e dolaşıp tek millet, tek devlet, tek bayrak derken birileri, oturdukları yerden provakasyon yaptı, onlar bizden sonra kongre yaptılar. Bizim kongremiz, vefa kongresiydi, CHP'ninki ise gerilim kongresi oldu. Bakın kaç aydır fırtınalar kopuyor, ulusalcılar, şucular, bucular diye ayrıldılar."


Türkiye'de darbe yapamadılar, Şişli'de birbirlerine karşı yapıyorlar


"Baktılar ki Türkiye'de darbe yapamıyorlar, Şişli Belediyesi'nde darbe yapmaya kalktılar. Birisi diyor ki bizi tehdit ediyorlar, şantaj yapıyorlar. Bir buçuk yıldır şer odakları her türlü koalisyonu deniyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye'nin mazlumlara kapısını açan Suriye politikasını gözardı edemeyecekler. Türkiye Suriye'de, Filistin'de, Bosna'da, Myanmar'da, Somali'de mazlumlara yardım etmeye devam edecek. 

#ahmet davutoğlu
#akp kongreleri
#trabzon
9 yıl önce