|

Davutoğlu: Sadece Cumhurbaşkanımızla beni ilgilendirir

Başbakan Davutoğlu, Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2015 yılında Bakanlar Kurulu'na başkanlık edeceği yönündeki ifadelerine açıklık getirdi. Davutoğlu, "Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben, bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde, basın önünde ilişkilerin doğası ve işleyişiyle ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz" dedi.

İlhan Toprak
21:37 - 16/12/2014 Salı
Güncelleme: 21:59 - 16/12/2014 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerinin siyasetle başlamadığını ve siyasetle bitmeyeceğini vurgulayarak, "Ortak ideale dayana ilişkilerdir" dedi. Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Binali Yıldırım'ın "mevcut anayasanın yarı başkanlık sistemine izin verdiğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Ocak'taki Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edeceği" şeklindeki sözlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklık getirdi.


Davutoğlu, "Cumhurbaşkanımız ile bizim ilişkilerimiz siyasetle başlamadı, siyasetle de sürecek ve bitecek ilişkiler değildir. Doğası gereği tamamıyla ortak bir dava arkadaşlığına ve ortak bir ideale dayanan ilişkilerdir. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı olarak da devlet geleneği ve yasal kurullar, anayasal çerçeve içinde ilişkilerimizi tanzim etme konusunda da şu ana kadar da herhalde herkesin takip ettiği gibi örnek bir tavır sergiledik, sergilemeye devam edeceğiz" dedi.


Hiç kimse bu ilişkiye müdahale edemez

 

Başbakan Davutoğlu ortak ideale ve davaya dayalı ilişkilerin doğası gereği hiç kimsenin nüfus edemeyeceğini vurgulayarak, "Biz de ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne ben, bu ilişkilerin herhangi bir şekilde kamuoyu önünde, basın önünde ilişkilerin doğası ve işleyişiyle ilgili müdahil olunmasına izin vermeyiz. Ne yapılacaksa ne konuşulacaksa sadece Sayın Cumhurbaşkanımızı ve beni ilgilendirir. Hangi adımlar ne zaman atılacaksa birlikte istişare içinde karar veririz ve bunu da gerektiğinde kamuoyu ile paylaşırız, bunun dışında yapılacak yorumların ve üzerinde serdedilen fikirlerin bir anlamı ve karşılığı yoktur" diye konuştu.
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Binali Yıldırım
9 yıl önce