|

Davutoğlu'ndan 3 dönem kuralına takılanlara jest

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısına katıldı. Başbakan Davutoğlu, 3 dönem milletvekilliği yapan partililere verilmek üzere hazırlanan madalyalardan ilk 3'ünü geçmiş dönemde meclis başkanlıkları yapan Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan'a verdi.

Yeni Şafak
16:34 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 12:27 - 3/04/2015 Cuma
AA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu grup toplantısı, 3 dönem milletvekilliği yapan partililere verilmek üzere hazırlanan madalyalardan ilk 3'ünü geçmiş dönemde meclis başkanlıkları yapan Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan'a verdi.



Davutoğlu, geçen hafta grup başkanvekilleriyle "bütün bu büyük mirasi temsil eden bu dava arkadaşlarına torunlarına da intikal edeceğini düşünerek ve ümit ederek bir AK Parti arması, tarihi referanslı özel sembolik bir arma hediye etmeye karar verdiklerini" bildirdi.



Daha sonra, Meclis Başkanlığı yapmış olan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'a grup adına armaları takdim eden Davutoğlu, grubu, eski Meclis başkanlarını ayakta "hoşgeldiniz" demeye davet etti.



Davutoğlu, armaları takdim ettikten sonra devam ettiği konuşmasında, armanın şu an Meclis Başkanı olan Sayın Cemil Çiçek ile 3 dönemi tamamlayanlara tek tek tevdi edileceğini söyledi. Davutoğlu, armaya ilişkin, "Bu tasarım Çanakkale ve diğer dönemlerde verilen, takdim edilen beratlarla da özdeş, onlardan esinlenerek yapılan bir tasarım" dedi.



3 dönem milletvekilliği yapan partililere verilmek üzere hazırlanan madalyalar. İZZET KAYA 2015-03-31T16:40:22.0851994+03:00 3 dönem milletvekilliği yapan partililere verilmek üzere hazırlanan madalyalar.


"Bu bir emeklilik beratı değil, yeni bir başlangıç beratı"


Bunun bir emeklilik beratı değil, aksine yeni bir başlangıç beratı olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:



"Bu şu demektir; sizden aldığımız mirası bir sembol olarak size tevdi ediyoruz ve bundan sonra bu miras birlikte en yüksek zirvelere taşınacaktır. İşte AK Parti böyle bir kadro, emek vereni unutmaz, vefa gösterir, ter dökeni unutmaz onları hayırla anar, vefat edeni unutmaz onların ruhlarını şad eder. Bizde gıybet, bizde tuzak, bizde fraksiyonlar, bizde kulisler yoktur. Bizde hayır yolunda yürümek, hayır düşünmek ve helalleşmek vardır. Çünkü bu mesele bizim şahsi davamız değildir. Bu mesele bizimle başlamadı, bizimle bitmeyecek. Bu mesele bir zümrenin, bir mezhebin, bir etnik grubun meselesi değildir. Onun için zikrettim bütün o tarihi yürüyüşleri. Bizler bütün o kadim yürüyüşlerden ilham aldık, bugünkü özgürlük öncüleriyle birlikte yürüyoruz. Türkiye'de mazlum milletlerde ve insanlıkta aksülamel bırakacak bir büyük değerler sisteminin siyasi hareketiyiz. Hiç hesap etmesinler bu hareket hiçbir zaman kendi içinde farklı görüşler olsa bile bunları tartışacak ama ihtilafı bölünmeye, parçalanmaya dönüştürmeyecek. Demokratik olarak her şeyi tartışacak ama birlik ve beraberlik davasını her türlü davanın üzerinde tutacak. Bizim davamız şahsi bir dava değildir."



#AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu
#grup toplantısı
#madalya
#üç dönem kuralına takılanlara jest
9 yıl önce