|

Davutoğlu'ndan işçilere çağrı

Başbakan Davutoğlu Ankara'da yaptığı açıklamada işçilerin haklarına sahip çıkması gerektiği vurgusunu yaptı.HDP'nin Kobani için eylem çağrılarını eleştiren Davutoğlu "Ben, bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez" dedi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 31/10/2014 Cuma
Güncelleme: 12:58 - 31/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Davutoğlu'ndan işçilere çağrı
Davutoğlu'ndan işçilere çağrı

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bütün vatandaşlarımıza bir kez daha sesleniyorum. Yasal olarak işçilerimize sağlanan imkanları sonuna kadar uygulamaları onlar için bir vecibedir. İşçilerimizden de rica ediyorum kendi haklarının takipçisi olsunlar. Hiçbir şekilde yasal olarak onlara tanınan hakların ihlal edilmesine izin vermesinler.

HDP'nin Kobani çağrısı

Bu olan olaylardan ders alınmadığını gösteriyor. Ben, bütün vatandaşlarımıza başka bir çağrıda bulunuyorum. Hiçbir şiddet olayının içinde yer almamaları gerekir. Şiddet üzerinden hak talep etmek dünyanın hiçbir yerinde kabul görmez, hiçbir demokratik ülkede şiddet kullanılarak, etrafa zarar vererek hak talebi mazur görülemez. Bütün valilerime de gerekli talimatlar gitmiştir. Kesinlikle kamu düzeninin bozulmasına izin verilmeyecek. HDP ve diğer siyasal zeminde mücadele ettiğiniz, siyasi mücadele yürüttüğünüz barışçıl bir siyasi parti olduğunu göstermenin vaktidir.

9 yıl önce