|

Davutoğlu'ndan operasyon açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, rehine kriziyle ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, operasyonun en çarpıcı detayını paylaşarak "Teröristlerle müzakerede bulunan avukat içerideyken silah sesleri geldi ve operasyon başlatıldı. 2 terörist öldürüldü. Maalesef Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu" dedi.

Yeni Şafak
23:06 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 23:33 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Adalet Sarayı'ndaki rehine olayı ve düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı.



Operasyonda çarpıcı detay


Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:



Teröristlerle müzakerede bulunan avukat içerideyken silah sesleri geldi ve operasyon başlatıldı. 2 terörist öldürüldü. Maalesef Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit oldu. Değişik hukuk anlayışları içinde olaylara yaklaşırız ancak terör bir insanlık suçudur. Kahraman bir savcımızın şehit düşmesine neden olay ile tüm farklılıkları unutup omuz omuza vermeliyiz. Toplumumuzu sükunete ve birlik beraberliğe davet ediyorum. Operasyon esnasında yoğun bir çalışma yürütüldü. Silahı içeri avukat giysili biri soktu. Olayın bütün seyri araştırılacak. Milletimize, yargı mensuplarına, savcımızın eşine ve çocuklarına taziyemizi sunuyoruz.



Teröristlerin kimlikleri


Söz konusu eylemi gerçekleştiren teröristlerin isimleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol. Bugün olay olur olmaz yaptığımız toplantıda bakanlarımıza sorarak bundan sonraki atılması gereken adımlar konusunda gerekli talimatları verdim. Kesinlikle adliye binalarına girerken cihazlardan geçmeleri gerektiğini bildirdim. Avukatlarımızın girişleri sadece değil, özel güvenliklerle sağlanan güvenliğin emniyet birimlerimiz tarafından alınmasını sağlayacağız. Ne tedbir gerekiyorsa alınacaktır.



Olaydan sonra emniyet güçlerimize 2 özel talimat verildi. Savcımızın canına bir zarar gelmemesi ilk talimattır. Fakat içeriden silah sesleri geldiği anda ikinci talimat ile en etkin şekilde müdahale edilecekti. Savcımız ilk aşamada yaralı olarak kurtarıldı. Bu anlamda operasyonda ilk hedefine ulaşmıştır.



Kılıçdaroğlu provokatif bir ortam oluşturdu


Sayın Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler, dayanışma ruhuna hiç uygun düşmemiştir. Olayın arka planı bilinmeden atılan tweetler provokatif bir ortam oluşturmuştur. Hükümetimizin önce elektrik kesintisi uygulayıp sonra böyle bir teröre zemin oluşturduğum yönünde çirkin senaryolar oluşturdular. İnsan canı ve onun için çaba sarf edenlere destek olmak önceliğimiz. Teröristleri sıradan eylemci gibi gösteren yayınlar yaptılar. Bazı medya organlarının bu tavrı bizi üzmüştür. Kılıçdaroğlu'nun daha önceki açıklamalarını da biliyoruz, gerektiğinde bu yüzlerini kapatan eylemcilerle beraber oluruz demişti. Biz bu yüz kapatanların gizli terörizm hedefi içinde olduklarını anlatmaya çalışıyorduk.



#davutoğlu
#başbakan davutoğlu
#davutoğlu rehine
9 yıl önce