|

Davutoğlu'nun konuşmasından iki şifre

Ankara Arena'da gerçekleşecek olan AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, hem genel başkanlık hem de başbakanlık için ilk sınavını verecek. Davutoğlu konuşmasında, iki ana başlık altında önemli mesajlar verecek.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 08:30 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Davutoğlu'nun konuşmasından iki şifre
Davutoğlu'nun konuşmasından iki şifre

AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi bugün Ankara Arena spor kompleksinde yapılıyor. Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kurup 12 yıl boyunca iktidar yaptığı partisinden resmen ayrılacak.

Erdoğan kongrede Genel Başkan olarak son kez partililere seslenecek. Erdoğan''ın konuşmasından sonra aday olarak bir konuşma yapacak.

Davutoğlu'nun konuşmasının iki ana ekseni olacak.

1-Manevi inşa

2-Demokratikleşme ve kalkınma

Davutoğlu'nun, AK Parti'nin 12 yıllık mirasına sahip çıkan ancak geleceğe dair bir inşa projesi ortaya koyan kapsamlı bir konuşma yapması bekleniyor.

Davutoğlu, 'AK Parti ile fetret dönemi bitti. Yeni dönem yükseliş sürecinin hızlandığı, yeni bir medeniyetin inşa dönemi olacak. Osmanlı fetret döneminden sonra bir cihan devleti oldu. Türkiye, 3 Kasım 2002 tarihine kadar istikrarsızlıklar ve koalisyon hükümetleri içinde fetret dönemlerini yaşadı. AK Parti iktidarı ile fetret dönemi sona erdi, yükseliş süreci başladı.' diyecek.

Davutoğlu, seçilmesi durumunda bir de teşekkür konuşması yapacak.

10 yıl önce